anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Methos - konkurs - Street Art 3D

Methos-----
Początkujący

Methos - konkurs - Street Art 3D

Witam
Po dość szczegółowym przejrzeniu forum - zwłaszcza umieszczonych tu galerii - postanowiłem również umieścić i swoje zdjęcia pod ocenę szanownych forumowiczów. Liczę na szczerą krytykę i każde wskazówki, które pozwolą mi szlifować te hobby w dobrym kierunku.

Na początek fotki z tzw szuflandii, które zrobiłem za pomocą Konica-Minolta (zgodnie z regulaminem - mogę :c10 ) zanim jeszcze wiedziałem co to zasady złotego trójpodziału itp

Fotki od 1-3 to oryginały, a kolejne to próba ich dodatkowego wykadrowania.
Ok - So lets go.

123 ODPOW. 123
profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Modele czołgów mnie nie rajcują, ale te pierwsze dwa... :c34 - to "żądło" Froda?

------------------------------
fotoamator
Methos-----
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

Modele czołgów mnie nie rajcują, ale te pierwsze dwa... :c34 - to "żądło" Froda?

:D zgadza się. Skala 1:1. waga ok 2-2,5kg, świetnie leżało w dłoni.

profile.country.PL.title
Rodzyn104
Nowicjusz

Ja do armat użyłbym większe GO (ale ja jestem tylko fotoamatorem :D )

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

Witam,

Methos napisał(a):

Zapraszam do komentowania.

Tylko co tu komentowć ? zdjęcia czy modele. :smileyhappy:
Zacznę trochę z modelarska:
podobają mi się - rozłożone działo Flak 36 i armata sIG 33
nie podoba mi śię Panzerwerfer 42 15cm i właściwie PzKpfw VI A. H1 Tygrys też nie.
Reszta- StuG 40, Nashorn, PzKpfw : IV C, III G, są ok, dla mnie są trochę za bardzo postarzone, a fajnie ubłocone - (też tak lubię upiprać go dokumentnie zacierając szczegóły zawieszenia :smileyhappy: )
Co do zdjęć : 87 złe tło zupełnie odciąga uwagę , a reszta fajna (poza głębia ostrości).
W tego typu zdjęciach model powinien być cały ostry(poza fotkami szczegółów oczywiście) :smileythumbsup:

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
Methos-----
Początkujący

Witam po dłuższej przerwie ............. :c37
Tak, tak - wiem że tęskniliście :D ja również oczywiście. Tak więc bez zbędnego gadania, tzn pisania wrzucam coś z ostatniego wypadu z :c56 w ręku. Pora była niesamowita bo i widok taki był. Zresztą chyba większość z Was to widziała.
Zapraszam do komentarzy.

profile.country.pl_PL.title
podwys
Początkujący

fajne modele, sam kiedyś lubiłem kleić

a jeżeli chodzi o księżyce
97 ok, chociaż trochę mało wyraźny...
natomiast 98 jakoś mi nie leży

Methos-----
Początkujący
Methos-----
Początkujący

... i jeszcze tak składanka :)

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

:c37
Dziedzina sportu bardzo hardcorowa, temat niewątpliwie wdzięczny ale foty "takiesobie". Mam wrażenie, że ostrość wybrała się, w tym czasie, na jakąś inną imprezę ;) Ale do rzeczy:
99 - w sumie to sam nie wiem :c18 Przyglądam się tej focie już 4 raz i doszedłem do wniosku, że być może ciaśniejszy kadr byłby lepszy. Ja bym je obciął tuż przed banerem z napisami.
100 - siedzi facet na motorze i podpiera się lewą nogą. Ani to dynamiczne, ani - co chyba ważniejsze - ciekawe. Jeżeli biker w tym czasie jechał, to z tego wynika, że całą dynamikę "zabiłeś" zbyt krótkim czasem.
101 - aż prosi się o ciaśniejszy kadr. Teraz mamy na zdjęciu bałagan złożony z kilku błotników, kasków i nie wiadomo czyich nóg oraz całą masę niepotrzebnego śniegu. A mogło być tak pięknie... :nauseated_face:
102 - to mógł być najlepszy kadr z całej wrzuty, ale wydaje mi się, że kibice są ostrzejsi (poprawnie to brzmi?) niż zawodnicy.
103 - słońce chyba zaszło za chmury i wygląda to trochę lepiej. Trochę mi się kończy wena więc bardzo ambitnie napiszę: ujdzie... ;)
104 - gdyby tylko to zdjęcie było ostre, to byłby to na prawdę fajny kadr. Bez zbędnego tła, z fajną akcją i dodającym "smaku" drugim motorem z tyłu. No i koła w ruchu!
105 - nie rozumiem zbytnio tego zamysłu... Najfajniejszy byłby kadr prawy, ale z ostrym motorem na pierwszym, a nie jak jest teraz, na drugim planie.
Najważniejsza w tego typu zdjęciach jest dynamika - bez niej czarna d..pa :nauseated_face: . W tym wypadku miałeś ogromny plus czyli latający śnieg ang. Flying Snow :slight_smile: Staraj się wykorzystywać (i pokazywać) takie "smaczki" a dodatkowo nie zamrażaj kół i poćwicz panoramowanie.
pzdr

Methos-----
Początkujący

Witaj
Dzięki za odwiedziny i konstruktywną opinię na temat zdjęć.
To co to teraz napiszę to swego rodzaju tłumaczeniem ale z miejsc jakie miałem w danym czasie dostęp i z nich robiłem zdjęcia były takie a nie inne co na pewno przekłada się też na jakość zdjęć, uciekającą ostrość (skostniałe palce :) )itp. Ale pomijając to - dzięki za opinię.

Przyznam, że przycinając zdjęcia za pierwszym razem miałem kadry ciaśniejsze jednak ostatecznie pokierowałem się tym, aby postacie, pojazdy itp miały gdzie się poruszać na zdjęciu.