anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Misiek025 - córeczkowe

Misiek025
Początkujący

Misiek025 - córeczkowe

Witam.

Chciałem się was zapytać o opinie na temat zdjęć.
Kiedyś biegałem ze zwykłą cyfrówką a od pół roku z Sony A200 17-80.
Troszkę lubię bawić się światłem - mam nadzieje że nie przesadzam.

Mam jeszcze kilka zdjęć ale to już po tej ocenie

465 ODPOW. 465
Misiek025
Początkujący

Pierwszy raz miał w ręku 75-300 więc może stąd to... aparatu mieszkowego brak ... następnym razem starą Practice zdobyczną zabiorę. Dzienks za odwiedzenie

Misiek025
Początkujący

Podczas mycia samochodu pilnie mi się przyglądała - potem ja się jej przyjrzałem :)

robert4you
Początkujący

Witaj
Przejrzałem galerię od początku i powiem krótko - jest źle.
Myślę że powinieneś wrócić do korzeni, opanować światło ( praktycznie każde zdjęcie jest wadliwie naświetlone), opanować kadrowanie ( wiele zdjęć jest centralnych inne kadrowane przypadkowo),
opanować sprzęt ( nie radzisz sobie z systemem AF i nie potrafisz używać lampy - refleksy)
Porzuć PS-a - opanuj warsztat. Nigdy nie będziesz robił porządnych zdjęć jeśli wychodzisz z założenia że każdy pstryk da się poprawić w PS-ie. Jak zdjęcie jest do d... to konwersja do sephi lub BW arcydzieła z niego nie zrobi. Zapomnij o PS staraj się tak wykonać fotkę aby potrzebowała jak najmniejszej ingerencji na kompie, myśl o tym co chcesz uzyskać zanim naciśniesz migawkę.

Powodzenia :c37

Misiek025
Początkujący

No i też tak właśnie robię - po wielu waszych ocenach i to nierzadko negatywnych zakupiłem kilka książek i czytam oczywiście polecane strony z ABC Fotografowania, aby od podstaw się uczyć fotografowania. Fotografia jest moją pasją i choć wychodzi mi to jak widać to mam nadzieje że jednak będę robił postępy. Pozdrawiam robert4you i dzięki za konstruktywną krytykę.

grzechoslaw
Początkujący

W internecie można też dużo znaleźć - np. TU i TU. STĄD i STĄD można pobrać krótkie e-booki DuChemina o fotografii. No i, przede wszystkim, oglądaj jak najwięcej jak najlepszych zdjęć ;)

Misiek025
Początkujący

Wiem że tego jest sporo, wiec staram się uczyć na podstawie tego co przeczytam. Oczywiście najważniejszy jest wszechmocny czas, którego zawsze jest za mało - starając się poświęcić odpowiednią ilość czasu rodzinie i pracy, w której też muszę być na bieżąco . Ale wierzę w siebie mając maksymę "początki są zawsze trudne" na ustach :)

robert4you
Początkujący

W fotografii jak w seksie nie tylko technika się liczy -trzeba w to włożyć trochę serca.
Będzie dobrze !!!

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

robert4you napisał(a):

W fotografii jak w seksie nie tylko technika się liczy -trzeba w to włożyć trochę serca.
Będzie dobrze !!!

Zawsze mnie zastanawiało, co skłania do udzielania takich beznadziejnych rad... :c18

Misiek025
Początkujący

Ostatnie zdjęcia z 50-tki przed wysłaniem jej do serwisu CSI ... będę tęsknił ...

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Zdjęcia Matiego duuuuuużo lepsze niż kiedyś. Może nie do końca podoba mi się kolorystyka, ale kadry zdecydowanie korzystniejsze.
Moja 50 też była w CSI - tęskniłam strasznie :cry: