Podziel się wrażeniami!
Witam.
Chciałem się was zapytać o opinie na temat zdjęć.
Kiedyś biegałem ze zwykłą cyfrówką a od pół roku z Sony A200 17-80.
Troszkę lubię bawić się światłem - mam nadzieje że nie przesadzam.
Mam jeszcze kilka zdjęć ale to już po tej ocenie
Dzięki za odwiedziny i miłe słowo.
Ostatnio brak mi kreatywności i się obawiam że powodem jest ciągłe pstrykanie 50 mm.
Jak widzę dobry pomysł to brak mi mm poniżej 50, a kita już nie zakładam. Przynajmniej ten mój jest rozjechany.
Zbieram na Tamrona 17-50 albo 28-75.
Do aps-c zdecydowanie 17-50/2.8.
Sam mam szkiełko o takim zakresie i świetle, szczególnie przy dzieciach bardziej się przydaje zakres 17-27 w 17-50 niż 50-75 mm w 28-75. Jak zawita gorsza pogoda i focimy więcej we wnętrzach, to już w ogóle nie ma o czym mówić.
Pomyśl też i o czymś dłuższym, może flinta, używałem jej z powodzeniem i na aps-c i na FF (ale wybrałbym najpierw 17-50).
Niedługo będzie większy wybór, tj. 17-50/2.8: tamrona, sigmy HSM (ten mam) i niedługo będzie nowy soniak, wybór ograniczy raczej kasa, bo tamron to ok 1200, sigma ok 2600 a sony, pewnie blisko sigmy lub nieco drożej.
Tamrona lepiej kupić nowego, używane są ale z czasem ten tamron zaczyna mieć luzy itp. sprawy. Odradzam na pewno sigmę 18-50/2.8, dużo słabbsza od tamrona a chyba nawet droższa.
zaległości czerwcowe i lipcowe
i jeszcze dwa
Dawno tu nie byłem
al krótko powiem-DOBRE W RYJ STRZAŁY
POZDRO
z ostatniej wrzutki to jak dla mnie 216. Fajna kolorystyka i są emocje.
213, 215, 216 - te są jak dla mnie zdecydowanie najlepsze, nie oznacza, że pozostałe mi sie nie podobają ale te chciałbym szczególnie wyróżnić
Chwilowa stagnacja i siakieś pitu pitu.
Myślę, że śmiało możesz wywalić te mało apetyczne słowo "wypociny" z Twojego tytułu.
Bardzo Cię o to proszę, bo to co tu przedstawiasz to raczej pasja, a nie pot i znój.
Robisz coraz lepsze zdjęcia, Twój album fajnie obrazuje Twój progres.
Dzięki za odwiedziny i podniesienie morale