Podziel się wrażeniami!
Takie pierwsze 2 fotki z których jestem (przynajmniej trochę) zadowolony oceńcie
poczatek wydaje sie dosc ciekawy ,
1 - za ciemne
2 - centralne, ja bym sie cofnal w tył, albo po prostu zmniejszył ogniskową bo widzę, że to 18-55... i to drzewo dał np. na lewą stronę.
Ogólnie - słabo i nie za ciekawie... polecam jakąś dobrą lekturę i pstrykaj dalej
dejmien napisał(a):
polecam jakąś dobrą lekturę i pstrykaj dalej
Jeżeli są to pierwsze przygody to gratuluje
Fotki bardzo fajne
Pozdrawiam
Bertone
dejmien napisał(a):
1 - za ciemne
2 - centralne, ja bym sie cofnal w tył, albo po prostu zmniejszył ogniskową bo widzę, że to 18-55... i to drzewo dał np. na lewą stronę.
Ogólnie - słabo i nie za ciekawie... polecam jakąś dobrą lekturę i pstrykaj dalej
Dziękuję wszystkim Bardzo za opinie i rady!!
A teraz taka mała próba portretu co sądzicie ?
Szare
Szare jak to szare - można jeszcze poprawić No niestety z tłem już nic się nie da zrobić A pan polewający (tak to właśnie wygląda bez względu na to co tam robi), twarz wystająca z portretowanej i sylwetka ucięta wzdłuż na pół - dobrym tłem portretowym nie są...
A foto-mędrcy powiadają --> tło jest również częścią zdjęcia/kadru/kompozycji.
Gdyby tą samą twarz ustrzelić w innym otoczeniu byłoby super
doslav napisał(a):
Szare jak to szare - można jeszcze poprawić No niestety z tłem już nic się nie da zrobić A pan polewający (tak to właśnie wygląda bez względu na to co tam robi), twarz wystająca z portretowanej i sylwetka ucięta wzdłuż na pół - dobrym tłem portretowym nie są...
A foto-mędrcy powiadają --> tło jest również częścią zdjęcia/kadru/kompozycji.
Gdyby tą samą twarz ustrzelić w innym otoczeniu byłoby super