Podziel się wrażeniami!
http://mphisto.neostrada.pl/zlot/ride3.jpg
Pierwsze zdjęcia A700. Photoshopa już znam trochę dłużej.
Kogucik nie tyle nieostry, co poruszony. Czas tylko 1/250 (czyli na granicy działania SSS) a poza tym te bestie potrafią wykonywać naprawdę szybkie ruchy
Jakby Ci ten MTO1000 zbywał, to chętnie wezmę i przytulę
Skąd jesteś? Może chociaż czasem pożyczyć by się dało?
Kiedyś, jeszcze z analogiem polowałem na takiego...
mphisto napisał(a):
Czyli ogólnie rzecz biorąc - dno
Sprzedać aparat - czy jest szansa ?
Wiem wiem Chciałem tylko wymusić trochę zachęty od bardziej zaawansowanych użytkowników aparatów sony. Dziękuję wam wszystkim i w miarę postępów będę umieszczał swoje wypociny. Pozdrawiam
ps: Jestem z jelcz-laskowic koło oławy woj. dolnośląskie. Pożyczyć bardzo chętnie - jeszcze chętniej w wolnych chwilach mogłbym z kimś wyruszyć w knieje szukając ciekawych ptaków z moim MTO - bo do tego się chyba dobrze nadaje. Pozdrawiam raz jeszcze.
mphisto napisał(a):
Jestem z jelcz-laskowic koło oławy woj. dolnośląskie. Pożyczyć bardzo chętnie - jeszcze chętniej w wolnych chwilach mogłbym z kimś wyruszyć w knieje szukając ciekawych ptaków z moim MTO - bo do tego się chyba dobrze nadaje. Pozdrawiam raz jeszcze.
A tak przy okazji, że tu się pojawiłem: Z zawodu i zainteresowania "siedzę w komputerach". Chętnych zachęcam do korzystania z technologii photosynth: http://photosynth.net/. Może jakiś osobny wątek w galerii dla tego typu prac. Wszystko banalnie proste i darmowe. A możliwości.... Można zrobić setki zdjęć danego miejsca lub obiektu i wszystko zostanie fajnie połączone. To tak z zupełnie innej beczki (mothy python). Pozdrawiam.
2 w nocy...
I następne. Znowu photoshop i kawałek żony mojego przyjaciela
Znowu powracam do kur i lustrzanego MTO. Co myślicie o rozmyciu z tego obiektywu? Moim zdaniem ciekawe.
Witam serdecznie
Jeśli chodzi o pierwsze zdjęcie tak pieczołowicie obrobione w PS-ie to muszę przyznać, że nie jestem zwolennikiem takiej ingerencji. Nie jestem co prawda ignorantem i na co dzień mam do czynienia z takimi zabiegami (włącznie z perfidnym zniekształcaniem prawdy) to prywatnie moja granica 'obróbka zdjęcia' a 'tworzenie grafiki' jest bardzo cienka. Tak więc, w tamtym przypadku jestem na NIE.
Jeśli chodzi o 2-kę to wydaje mi się zbyt mocno oświetlony
3-ka ładna
4-ka w dobrym klimacie ale kompozycyjnie niedopracowana
5-ka sam nie wiem, to nie moja tematyka, jest w nim coś na plus i na minus
6-ka przeładowana kompozycyjnie
7-ka nie bardzo... pomysł ciekawy ale nie do końca zrealizowany
8-ka całkiem fajna. Ciekawe efekty rozmycia
Pozdrawiam