anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

początki –Ewa

Ewaloo
Początkujący

początki –Ewa

Witam serdecznie :)
Mam na imię Ewa.Fotografią interesuję się od dawna i od kilku lat marzyłam o lustrzance. Miesiąc temu stałam się posiadaczką Sony Alfa 200.Na razie tylko z kitem, ale na gwiazdkę dostanę obiektyw 50 mm f/1,8.
Oczywiście przede mną jeszcze długa droga do robienia dobrych zdjęć.
Czasem udaje mi się zrobić fotkę,która bardzo mi się podoba,ale zdaję sobie sprawę, że profesjonalisty by pewnie nie zachwyciła ;)
Oto kilka moich zdjęć. Liczę na konstruktywną krytykę :)

54 ODPOW. 54
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

:thumbsup: ładne, górskie kadry
wróbelek choć pospolity ale ładnie ujęty w środowisku dla niego naturalnym ;) przyciąłbym trochę kadru za i nad nim
http://img708.imageshack.us/img708/6077/dsc08576.jpg" target="_blank
Z tekstu pozostawionego u Lajama

Ewaloo napisał(a):

Świetne te zdjęcia, bardzo mi się podobają takie nasycone kolory.
I jaka woda czysta ! (fajny efekt daje ten filtr polaryzacyjny, ja kupiłam i leży w szufladzie, jakoś nie za bardzo mi idzie obsługa)

Trza trochę pokręcić w prawo albo w lewo :c20

Ewaloo
Początkujący

Faktycznie wróbelek w tej poprawionej wersji lepszy ;)

Odnośnie tego filtru, to wiem, że trzeba kręcić, trochę o tym czytałam. Fajne efekty dawał przy fotografowaniu szyby samochodu,bo albo było widać wnętrze, albo odbijające się drzewa.
Wody jeszcze nie miałam okazji fotografować od nabycia go.
Ale wzięłam go kiedyś do focenia krajobrazów w słoneczny dzień (popołudniu), bo czytałam, że przyciemnia błękit nieba. Kręcił i kręciłam i cały czas kolor nieba był taki sam...

Piotrek------
Początkujący

:c37 Mam podobną historię z polarem jak Ty. Przy fotografowaniu nieba, szczególnie błękitnego. Trzeba się dokładnie wpatrzyć w wizjer. Widać subtelną, delikatną różnicę. Trzeba się do tego przyzwyczaić.

Zimowe podobają mi się, kwiat Sumaka również. Trochę za ciemne, niemniej fajne. A wróbelek przedni. Milo oglądało się Twoja galerię. :c10
Powodzenia.

profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

Ewaloo napisał(a):

Kręcił i kręciłam i cały czas kolor nieba był taki sam...

Witam , filtr polaryzacyjny najlepiej używać pod kontem 45-90 stopni w stosunku do słońca. 180 i 0 stopni , nie daje prawie żadnego efektu poza działaniem tak jak filtr szary. Być może miałaś taką sytuację. Pozdrawiam.

profile.country.pl_PL.title
smoku215
Początkujący

Zimowo - górskie jak dla mnie bliskie i jestem na tak, z tym że tak jak napisał Bertone mogłoby być jaśniej ;)