anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

początki –Ewa

Ewaloo
Początkujący

początki –Ewa

Witam serdecznie :)
Mam na imię Ewa.Fotografią interesuję się od dawna i od kilku lat marzyłam o lustrzance. Miesiąc temu stałam się posiadaczką Sony Alfa 200.Na razie tylko z kitem, ale na gwiazdkę dostanę obiektyw 50 mm f/1,8.
Oczywiście przede mną jeszcze długa droga do robienia dobrych zdjęć.
Czasem udaje mi się zrobić fotkę,która bardzo mi się podoba,ale zdaję sobie sprawę, że profesjonalisty by pewnie nie zachwyciła ;)
Oto kilka moich zdjęć. Liczę na konstruktywną krytykę :)

54 ODPOW. 54
profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

No to na początek - numeracja zdj ;)
środkowe całkiem ładnie wyszło ;)

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Cześć. Gratuluje dwusetuni ... a co do obiektywu na pewno będziesz zadowolona z 50 mm 1.8
Jeśli chodzi o z zdjęcia :
Od góry - nie ciekawy kadr i dlaczego nie widać twarzy :rolling_eyes: , ogólnie słabo
Środkowe - do wyprostowania
Ostatnie - takie sobie i znów nie ma kontaktu wzrokowego
I numeru fotki , będzie łatwiej komentować ;)
Pozdrawiam
Bertone

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Ewaloo
Początkujący

Już ponumerowałam zdjęcia ;)

W tym pierwszym chodziło o to,że mały porównywał te kulki,i dlatego patrzył na nie,a nie na mnie ;) A w trzecim też mama mu coś pokazywała i dlatego tak wyszło.No ale skoro mówicie, że słabe,to pewnie tak jest ;) Muszę bardziej zastanawiać się nad kadrami.

Wieczorem postaram sie jeszcze dodać zdjęcia mojego głównego modela, a tymczasem dziękuję za wszystkie opinie.

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Życzę powodzenia :thumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Creatoor
Początkujący

Witam i życzę wspaniałej przygody z fotografią i Alfą. Baw się, próbuj i jeśli to możliwe dużo czytaj. Czekam na więcej zdjęć przekrojowych, wtedy powiem coś więcej.
Pozdrawiam

profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

Witaj serdecznie!!
Ja też od niedawna pojawiam się na forum. Radzę poczytać dotychczasowe wątki - naprawdę dowiedziałam się z nich bardzo wiele! Ludzie tutaj to nie tylko fachowcy, ale przede wszystkim doświadczeni użytkownicy. A opinie takich są bezcenne.

Ewaloo
Początkujący

Dodaję więc jeszcze kilka zdjęć ;)
Mój główny model to golden retriever Duffel :)

Ewaloo
Początkujący

I jeszcze jedno ;)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Ludzie tutaj to nie tylko fachowcy, ale przede wszystkim doświadczeni użytkownicy. A opinie takich są bezcenne.

miłe słowa :smileythumbsup:

Ewaloo napisał(a):

Mój główny model to golden retriever Duffel :)

musisz zacząć zwracać uwagę nie tylko na to co jest tematem zdjęcia i jest w głębi ostrości, ale także na to co jest w tle (mimo, że jest rozmyte).
To częsty błąd wielu fotografujących ;)

4 - czerwona skrzynka w tle odciąga moją uwagę, a i Duffel się ślini co nie fajnie wygląda :P
5 - tutaj na co moje oczy od razu patrzą to ludzie w tle. Swoją drogą piesio zajmuje bardzo małą powierzchnię zdjęcia
6 - szkoda, że się nie patrzy obiektyw (o tle chyba już nie muszę nic pisać ;) )
7 - troszku krzywo ( :smileymrgreen: )