Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie
Mam na imię Ewa.Fotografią interesuję się od dawna i od kilku lat marzyłam o lustrzance. Miesiąc temu stałam się posiadaczką Sony Alfa 200.Na razie tylko z kitem, ale na gwiazdkę dostanę obiektyw 50 mm f/1,8.
Oczywiście przede mną jeszcze długa droga do robienia dobrych zdjęć.
Czasem udaje mi się zrobić fotkę,która bardzo mi się podoba,ale zdaję sobie sprawę, że profesjonalisty by pewnie nie zachwyciła
Oto kilka moich zdjęć. Liczę na konstruktywną krytykę
No to na początek - numeracja zdj
środkowe całkiem ładnie wyszło
Cześć. Gratuluje dwusetuni ... a co do obiektywu na pewno będziesz zadowolona z 50 mm 1.8
Jeśli chodzi o z zdjęcia :
Od góry - nie ciekawy kadr i dlaczego nie widać twarzy , ogólnie słabo
Środkowe - do wyprostowania
Ostatnie - takie sobie i znów nie ma kontaktu wzrokowego
I numeru fotki , będzie łatwiej komentować
Pozdrawiam
Bertone
Już ponumerowałam zdjęcia
W tym pierwszym chodziło o to,że mały porównywał te kulki,i dlatego patrzył na nie,a nie na mnie A w trzecim też mama mu coś pokazywała i dlatego tak wyszło.No ale skoro mówicie, że słabe,to pewnie tak jest Muszę bardziej zastanawiać się nad kadrami.
Wieczorem postaram sie jeszcze dodać zdjęcia mojego głównego modela, a tymczasem dziękuję za wszystkie opinie.
Życzę powodzenia
Witam i życzę wspaniałej przygody z fotografią i Alfą. Baw się, próbuj i jeśli to możliwe dużo czytaj. Czekam na więcej zdjęć przekrojowych, wtedy powiem coś więcej.
Pozdrawiam
Witaj serdecznie!!
Ja też od niedawna pojawiam się na forum. Radzę poczytać dotychczasowe wątki - naprawdę dowiedziałam się z nich bardzo wiele! Ludzie tutaj to nie tylko fachowcy, ale przede wszystkim doświadczeni użytkownicy. A opinie takich są bezcenne.
Dodaję więc jeszcze kilka zdjęć
Mój główny model to golden retriever Duffel
I jeszcze jedno
Ludzie tutaj to nie tylko fachowcy, ale przede wszystkim doświadczeni użytkownicy. A opinie takich są bezcenne.
Ewaloo napisał(a):
Mój główny model to golden retriever Duffel