anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Polnocna Rumunia;-)

profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

Polnocna Rumunia;-)

A700 w reku od kilku miesiecy.Premiera na tegorocznym Rajdzie Polski,eliminacji WRC w Mikolajkach.

Pozdrawiam.

303 ODPOW. 303
profile.country.pl_PL.title
pablo_duch
Początkujący

53 do 56 podobaja mi sie :c4

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Niestety szeroka sigma dodaje na Twoich zdjęciach elementy, które nic nie wnoszą dobrego a wręcz zakłócają kadr.

Monty-----
Poszukiwacz

To moje pierwsze zdjecia szerokim katem.Zatrzymalem sie przy moscie na 18th street w Chicago na kilka chwil i prezentuje to co udalo mi sie uwiecznic.A wiadomo jak szeroki kat to i duuzo w kadrze,niekoniecznie tego co warte uwagi :rolling_eyes: .

Jakkolwiek dzieki za konstruktywna krytyke. :D

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Pierwsze próby nawet udane dosyć - z racji miejsca. Jednak 54 i 55 byłyby lepsze, gdybyś nie pochylił aparatu. Tak mi się wydaje - na 53 i 56 nie ma takich zniekształceń. I na 54 i 55 można by ich też uniknąć, trzymając aparat poziomo.

------------------------------
fotoamator
Monty-----
Poszukiwacz

:c20

Moze mi ktos powiedziec dlaczego przy ustawieniu mniejszego czasu rzedu 1/4 sekundy przeslona ustawia mi sie na f22?

Deviant.
Użytkownik

Monty napisał(a):

Moze mi ktos powiedziec dlaczego przy ustawieniu mniejszego czasu rzedu 1/4 sekundy przeslona ustawia mi sie na f22?

Ekspozycja ustawia się automatycznie (tryb S), chodzi o to, aby przy zadanym czasie (dość długim) wpuścić odpowiednią ilość światła na matrycę - można to zmienić np w trybie manualnym albo priorytecie czasu migawki poprzez nakręcenie filtra ND4 lub ND8 (w zależności potrzeby), które odpowiednio wydłużają parametry ekspozycji.

profile.country.pl_PL.title
rakastan00
Poszukiwacz

57-59 całkiem fajne

spolgoran1qmpze
Początkujący

59 bardzo mi się podoba :)

profile.country.PL.title
jakaspe45
Poszukiwacz

57 i 59, bardzo przyjemnie się na nie patrzy.

A230 | S.18-55 | T.70-300 |
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Monty napisał(a):

bo masz ustawione ISO na AUTO
raz jest 1000 raz 800 innym razem 200
ustaw na 200 i to wystarczy