Podziel się wrażeniami!
Trzy zdjęcia z obiektywem DT 1.8/50 SAM. Pierwsze zrobione w sklepie, kiedy sprawdzałem obiektyw przed zakupem. Drugie - już zakupiłem sprzęt i chciałem zademonstrować koledze możliwości obiektywu. Trzecie, no cóż, moja psina to zupełny abnegat jeśli chodzi o fotografię. To chyba moje pierwsze portrety w życiu, bo jeżeli już robiłem zdjęcia ludzi to były to zdjęcia grupowe. Oczywiście kolejność zdjęć odwrotna. Psina to ta na zdjęciu nr 5, czwórka to kolega, któremu demonstrowałem obiektyw, trójka sklep Fotojoker
hello
fajnie będzie jak będziesz numerować zdjęcia
Piekielko1 - szkoda, że się wkrada badylek w Górnym Prawym rogu
Piekielko2 - mam wrażenie, że ostrość jest na drzewach w tle
kris mnie ubiegł. więc podpinam się pod niego
Zapytam tylko po co aż f/22? ISO 800? Miałeś coś specjalnego na celu?
Witaj,
Chciałbym się dowiedzieć, dlaczego tak a nie inaczej ustawiłeś przysłonę...chodzi mi o tak duże przymknięcie (f/22).
EDIT: Widzę, że jest nas dwóch z tym samym pytaniem...
No z tą przysłoną to pojechałeś ostro...
kris napisał(a):
Piekielko2 - mam wrażenie, że ostrość jest na drzewach w tle
Witaj
Pierwsze zdjęcie spoko, ale na drugim ostrość moim zdaniem nie tam gdzie być powinna.
Nie zrażaj się jednak i dawaj kolejne foty
Aż strach o ostrości coś wspominać bo wszyscy powyżej...
Choć coś mi mówi, że tak właśnie miało być?
A jedynka OK
Dziękuje za uwagi. Zdjęcia robiłem raczej po to, aby sprawdzić jak sprawuje się nowy nabytek, czyli Sony DT 1.8/50 SAM. Przy drugim zdjęciu chodziło mi o uchwycenie śniegu, który wiatr strząsał z drzew, a ponieważ były to tylko przelotne chwile więc fotkę cyknąłem niejako w locie. Obiecuje pracować nad sobą i moimi zdjęciami.
Czy tylko ja mam wrażenie, że komentarze są - bez wątpienia celne - nie do tych zdjęć?
Wyedytowałeś post, zastępując poprzednie nowymi?
Jeśli tak to szkoda.
A psinka świetna.
cdn napisał(a):
Czy tylko ja mam wrażenie, że komentarze są - bez wątpienia celne - nie do tych zdjęć?
Wyedytowałeś post, zastępując poprzednie nowymi?![]()
Jeśli tak to szkoda.