anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Przygoda rozpoczęta....czy stanie się życiem???

er_er_er
Początkujący

Przygoda rozpoczęta....czy stanie się życiem???

Od jakis 5 dni jestem szczęśliwym posiadaniem :c56 330 i dopiero sie uczę na standardowym kicie 18-55 to a to kilka moich pierwszych fotek licze na szczere opinie... jak juz krytykujesz napisz co zrobic by były lepsze...

120 ODPOW. 120
er_er_er
Początkujący
profile.country.en_GB.title
mamakuby
Poszukiwacz

6- straszny bałagan masz w domu. Po co nam go pokazujesz?

profile.country.pl_PL.title
Aniqa.
Poszukiwacz

Witaj.
Rozumiem radość z posiadania aparatu,ale staraj się pamiętać o tym,że zdjęcie to nie tylko pierwszy plan,równie ważny jest drugi,poza tym-wbudowana lampa błyskowa,użycie jej nie pomogło fotkom (1,6,7) a wręcz zaszkodziło,no,i nie błyskamy ludziom i zwierzętom po oczach,to szkodzi.

er_er_er
Początkujący

6- straszny bałagan masz w domu. Po co nam go pokazujesz?

faktycznie nie potrzebnie go widać (tydz temu sie przeprowadzalem i nie wszystko mam ogarnięte) a czy obiektywem 18-55 da sie zrobic fotke portretowa tak aby to tlo bylo duuuzo bardziej rozmazane ??? planuje zakup HELIOS-44M-6 58mm1:2 bedzie lepiej ???
czekam na dalsze komentarze fotek

alpol6
Poszukiwacz

10- nie ostre
11- z ostrością trochę lepiej ale modelka mogła patrzeć w drugą stronę
12- zbyt duża różnica oświetlenia
13- ostrość jest większa na drzewach niż na piesku no i piesek prawie centralnie
14- jedno z lepszych z tej wrzutki tylko na czym ta głowa pieska leży
15- jak w poprzednich brak ostrości i nie zbyt ciekawy kadr

w każdym zdjęciu praktycznie brak ostrości

takie jest moje zdanie (zdanie amatora)

er_er_er
Początkujący

alpol6 napisał(a):

co można było zrobić by to foto było lepsze a ta ostrość.... to chyba efekt nauki MF

alpol6
Poszukiwacz

alpol6 napisał(a):

co można było zrobić by to foto było lepsze a ta ostrość.... to chyba efekt nauki MF

zastosować błysk na -2EV ( ja bym tak spróbował)
a ostrość może spróbuj ustawić Dioprie w wizjerze (ja na początku miałem problem z ostrością) winny okazał się wizjer
pozdrawiam i miłej zbawy

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

alpol6 napisał(a):

alpol6 napisał(a):

zastosować błysk na -2EV ( ja bym tak spróbował)
a ostrość może spróbuj ustawić Dioprie w wizjerze (ja na początku miałem problem z ostrością) winny okazał się wizjer
pozdrawiam i miłej zbawy

Po co błyskać w 10 i 11? Przecież warunki tego nie wymagają. 10 jest ewidentnie poruszona, bo ostrości nie ma nigdzie. 12 natomiast z takim czasem nie miało prawa wyjść i tu faktycznie przydałoby się umiejętne błyśnięcie. Na 13 ostrość "poszła" w drzewa. A ostrość w wizjerze, to osobna bajka i nie ma żadnego wpływu na ostrość zdjęcia (jeżeli w użyciu jest AF). er_er_er zapoznaj się dokładnie z działaniem autofokusa (w tym celu instrukcja może okazać się pomocna) a potem poćwicz sobie MF.
pzdr