anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Przygoda rozpoczęta....czy stanie się życiem???

er_er_er
Początkujący

Przygoda rozpoczęta....czy stanie się życiem???

Od jakis 5 dni jestem szczęśliwym posiadaniem :c56 330 i dopiero sie uczę na standardowym kicie 18-55 to a to kilka moich pierwszych fotek licze na szczere opinie... jak juz krytykujesz napisz co zrobic by były lepsze...

120 ODPOW. 120
er_er_er
Początkujący

Bambi napisał(a):

Na pierścieniu obiektywu czy tak jak w Twoim przypadku w okienku, które masz w obudowie swojego 18-55 jest skala. Ustaw na tej skali odległość i wykonaj zdjęcie.

Tu się chyba mylisz... na 18-55 nie ma skali ostrości ;) ani na pierścieniu ani za szybką :P jest tylko skala ogniskowych

I tak jak trebor pisał - nie bój się obróbki, nie raz mówi się o programach graficznych jako cyfrowych ciemniach ;)

Dokładnie nic poza skalą ogniskowych i numerami seryjnymi nie ma obiektyw na sobie
a jaki program na początek mi polecacie ????? bo i w obróbce jestem świeży

A powiedzcie mi co sądzicie o "interaktywnym kursie fotografii National Geographic"

profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

ja osobiście używam Lightroom'a i Photoshop'a ( polacam zaciągnąć wersje trial aby chociaż spróbować)
są osoby na forum które używają GIMP'a, teoretycznie wydaje mi się że możesz też używać Picas'y do obróbki zdjęć

er_er_er
Początkujący

a który z tych progr jest taki w miare prostszy w obsłudze ??? bo na początek niezbyt chce sie pchac na bardziej zaawansowane progr

spoltrebor1ofcej
Początkujący

kwestia osobista, wydaje mi się że na Picasie będzie najłatwiej jeżeli nic nie wiesz w tym temacie

LR i PS, do nich trzeba się przyzwyczaić ale są najlepsi :c20

er_er_er
Początkujący

picassa odpada jesli o mnie chodzi jakos nie trafia do mnie ten progr....
wlasnie bawie sie gimp-em hmmm ciezko...
musze jutro sprawdzic LR i PS

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Jeśli jeszcze nie masz dobrych/złych nawyków to polecam Adobe Photoshop Elements 9.

Proponuję Ci poczytać dział "ABC fotografowania" zamiast w swojej galerii robić taki OT. :c20

spoltrebor1ofcej
Początkujący

Zabawy z zoom'em w tym przypadku totalnie mi się nie podobają.
26 - TŁO, jeżeli chciałeś zrobić to zdjęcie i wrzucić je na twoją galerię to mogłeś pomyśleć o tle, zdjęcie to nie tylko pierwszy kadr a i drugi, ten drugi moim zdaniem jest tak samo ważny jak i ten pierwszy :c20 (kris zwrócił moją uwagę na to)
27 - lepiej niż poprzednik z powodu tła, lecz nadal mi się nie podoba

Na plus z sesją zoom'ową jest to że szukasz i próbujesz nowych rzeczy :thumbsup:

28 i 29, dobrze że nie widać zlewu ani niczego takiego, szkoda tylko że widać te uszko ok szklanki, a tak to krople jak krople, mnie nie zachwyciły

er_er_er
Początkujący

a kwiatki wydawały mi sie lepsze...
jeszcze nie to oko chyba :|

spoltrebor1ofcej
Początkujący

a kwiatki wydawały mi sie lepsze...

to tylko moje (i tak niedoświadczone) zdanie, możesz je przyjąć lub nie :smileymrgreen: