Podziel się wrażeniami!
Witam.
Trochę fotek amatora do oceny i komentarzy.
Message was edited by: krzys1977
3-ka bardzo ładna. Dobrze skomponowana, ciekawe ujęcie. Soczysta zieleń. Szkoda, że nie udało ci się tak odwzorować kwiata żeby było widać choć trochę zarys złożonych płatków.
1 -ka też przyzwoita pod kątem kadru.
No i jak się chce to można... dobre wejście.
Bardzo dziękuję za pozytywną ocenę.
Kamień spadł mi z serca!
Dalsza część moich fotek.
Znowu kilka fotek.
Proszę o ocenę i komentarz. Bo jakoś mało tych komentarzy i porad.
C.D.
Witam ponownie
Do ptaszków się nie odniosę bo to nie moje klimaty. Zostawmy ptice specjalistom.
7-ka. Budynek prosto stoi nie wali się. Linie pionowe nie zbiegają się. Ok. Niestety kompozycja kiepska, brak kontrastu i nasycenia. Za dużo miejsca zostawiłeś ulicy. Niebo nieciekawe.
8-ka pominę milczeniem
9-ka. Tło masz rewelacyjne ! A moze coś by z tego było...
10-ka Hm... Ujęcie niby prawidłowe ale.. no właśnie to ale. Nie przekonuje mnie.
11 i 12 - za dużo elementów. Niebo wypalone.
Czekamy na cd.
To ja może odniosę się do ptaszków - specem nie jestem ale staram się je focić.
Wiewiórka - niestety porażka - robione pod słońce i praktycznie nic nie widać , może gdyby w tle nic nie było i wtedy pokazać sam kontur zwierzaka?
Sójka - ładny portrecik, szkoda tylko, że taki bałagan w tle, no ale sam wiem jak ciężko je złapać na ładnym tle.
Sroczka - najładniejsze z tych trzech, na pewno nie zaszkodziłoby mu lekkie wyostrzenie po zmniejszeniu. W przypadku tego zdjęcia ciekawie mógłby wyglądać kadr poziomy, troszkę brakuje przestrzeni przed dziobem ptaka.
Dzięki bardzo za ocenę.
Następne moje fotki z wycieczki do zoo.
Zapraszam do pozostawienia oceny i komentarza.
Ładne zdjęcia z ZOO. Szkoda, że tak małe nasycenie barw. Ale przyjemnie się ogląda.