Podziel się wrażeniami!
Witam.
Trochę fotek amatora do oceny i komentarzy.
Message was edited by: krzys1977
Skąd Tyś robił te fotki? Z wieży spadochronowej??
Nie ukrywam, że fajne - szczególnie panoramka
A z mew - kolorystyka drugiej, a układ pierwszej
Panoramka super, zresztą cała seria(T) . Mewa też fajna tylko tło trochę takie .
no cała wrzuta normalnie
Ostatnie trzy podpadają mi trochę na efekt Tilt-Shiftv
z ostatniej wrzutki wyróżniają się 3 ostatnie
panorama jest fajna
a Katowice i 1 i 2 bardzo udane tak jak napisał Bertone coś w stylu Tilt-Shift
Zelmer, Tadeusz, Rutek68, shprot, Bertone, 12MaRTiN90 dzięki za odwiedziny i zostawienie komentarza.
Tadeusz napisał(a):
Skąd Tyś robił te fotki?
Ale swietna mine ma ten lew W ogole Twoje zoo bardzo mi sie podoba - kazde zdjecie ma cos, co zwraca uwage. Ptaki bardzo ciekawie uchwycone...
Flaming najlepszy (kadrowo), Lew najlepszy (za pozowanie) i kameleon na 230 (za całokształt)
Do pozostałych miałbym takie... może nie tylko uwagi, ale i moje spostrzeżenia:
po pierwsze, kadrowanie - na 226 i 227, widać że ostrzyłeś centralnym czujnikiem i... tak zostało - głowa na środku zdjęcia;
po drugie, kadrowanie - moim zdaniem, zwierzęta w zoo można fotografować na 3 sposoby: tak, żeby wyglądały "jak na wolności", tak, żeby było widać, że to zdjęcie z ogrodu i wreszcie tak, że fotografując nie zwraca się uwagi na pierwsze dwa sposoby
A więc: te ptaki (żurawie??) z 226, które bardzo malowniczo się ustawiły, skadrowałbym obcinając kamienną ścieżkę z dołu i na górze wszystko ponad tym płotkiem; jelonek na 227 ładnie zapozował, ale... przeszkadzają drzwi budynku po lewej (i sam budynek) i to zielone ogrodzenie ponad zwierzakiem - tu usunąć te elementy jest trudno, więc wygląda jak fotka z... trzeciego sposobu
No właśnie, nie bardzo mi to pasowało - bardziej typowałem wieżę spadochronową... Tam - na ten dach - da się jakoś bezproblemowo wejść?krzys1977 napisał(a):
Z dachu między wojennego Drapacza Chmur
Jane,Tadeusz dzięki za odwiedziny.
No właśnie, nie bardzo mi to pasowało - bardziej typowałem wieżę spadochronową... Tam - na ten dach - da się jakoś bezproblemowo wejść?krzys1977 napisał(a):
Z dachu między wojennego Drapacza Chmur
I jeszcze kilka fotek.