Podziel się wrażeniami!
Cześć
Ok.2 miesiące temu, kupiłem sobie Sony DSLR- 330.Oto część moich zdjęć
psiak z mgiełka na nie
bez mgielki lepiej,ale czy wyostrzyłes po zmniejszeniu ?jeszcze bym popracował ciut na konwersja biało-czarna,daj wiecej czerni-powinno byc lepiej-oczywscie to moje zdanie
pozdro
To poprawiam jeszcze raz
duzooo lepiej
i w taki sposób realizuje się edukacyjna rola galerii użytkowników systemu α
Zdjęcia z wypadu do Gorlitz na wystawę modelarską(od razu mówię nie było warunków do makro/zbyt dużo ludzi/)
c.d
60 i 62, bardzo ładne krajobrazy
53 i 55, wydaje mi się, że wszystko po za pociągami powinno być bardziej ostre, a same pociągi są w ruchu więc trochę rozmazane
Ostrość była ustawiona na miejsce, w którym miały się pojawić. Jechały tak szybko, a czas otwarcia był za długi, ponieważ nie dość że ciemno było, to jeszcze taka masa osób że lampą to się bałem. Wstawiłem bo jak na nie patrzę to mam wrażenie "ruchu". Gdzieś są jeszcze zdjęcia, gdzie ostrość ustawiona jest na ten budynek. ale pociągi są jakby mgiełką. Stwierdiłem, że te są lepsze.
Przede wszystkim zdj modeli są jak dla mnie poruszone, zdecydowanie za długie czasu jak na te ogniskowe 1/15 na 135 mm to już nie lada wyczyn
56 - straszny bałagan w kadrze, nie wiadomo właściwie co chciałeś pokazać, szaro szara konwersja
57- tory jakie są każdy widzi, mało kontrastowe zdj, a jako że mój monitor podbija kontrast i to mocno to nawet nie chce wiedzieć jak jest u innych
58 - to za to bardzo fajne wyraziste, fajnie wypatrzone i złapane, ewentualnie można było trochę domknąć żeby ludzik na drugim planie też był ostry bo tak jest wydaje mi się lekko rozmyty w GO
59,61 - zupełnie do mnie nie trafiają, takie pstryknięcie czego popadnie...
60 - zdaje mi się, albo leci trochę w prawo
60 - zdaje mi się, albo leci trochę w prawo