Podziel się wrażeniami!
Mam okazję potestować przez jakiś czas "czerwony system" i oto efekty:
Taki wniosek wyciągnąłem dlatego, bo na kilkunastu ujęciach Redbull-i wykonanych z jednym i tym samym czasem śmigła są w różnym "stadium rozmazania". Stąd wydawało mi się, że podczas ewolucji prędkości obrotu śmigieł są różne
Zapobiegawczo na początek ustawiłem 1/500s, 2-3 klatki - szybki podgląd - śmigła "maźnięte" więc już potem przez cały pokaz Redbull-i nie odrywałem aparatu od oka . Ogniskowa głównie 200mm.tompac napisał(a):
Bo są różne, ale wahania w obrębie takiego grupowego pokazu nie są znowu jakieś diametralnie różne, prawdopodobnie miałeś taki czas, który był "na pograniczu" stąd wyraźna różnica.
Tak jak pisałem wcześniej, czasy dla samolotów sportowych to przedział 1/400 - 1/200s, wybór zależy od długości ogniskowej.
Znaczy jestem hardcorem download/file.php?id=26624&mode=view&customview=true " target="_blanktompac napisał(a):
Samoloty sportowe to czasy rzędu 1/300s +/-1/3EV, 1/200s to już niezły hardcor
sadam napisał(a):
W sumie to fajne te stalowe ptaszki, szkoda tylko, że większość jest tak centralna.
Zapobiegawczo na początek ustawiłem 1/500s,
Dziękuję wszystkim za komentarze
Dzisiaj jeszcze kilka (ostatnich już obiecuję ) - mam nadzieję, że bardziej przypadną do gustu.
P.S. tompac Dziękuję
Chyba ta wrzuta jest dużo lepsza
19 - dałbym w kwadracie jednak...
21 -
22 - super, te maziaje
23 OK. ale wydaje się już takie "zwykłe"
Za Tadeuszem 19 w kwadracik, a za 22
Tadeusz, sadam
Tadeusz napisał(a):
19 - dałbym w kwadracie jednak...
Hmm. Jakoś nigdy nie byłem przekonany do kwadratowych kadrów (wszystkie zdjęcia docinam pod jeden wymiar), ale chyba macie rację, że w kwadracie byłoby lepiej. Może czas zacząć docinać bardziej "kreatywnie"...sadam napisał(a):
Za Tadeuszem 19 w kwadracik
Bombowo! Jak zwykle zresztą. Świetnie rozmazane tło - nic nie odciąga uwagi od córci. Ja tylko zrobiłabym jaśniej.
p.s. Fajnie widzieć kolejne etapy rozwoju małej;)