anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

sg_cezar dzieciowo - panienka z okienka;)

profile.country.en_GB.title
.cezar.
Początkujący

sg_cezar dzieciowo - panienka z okienka;)

Mam okazję potestować przez jakiś czas "czerwony system" i oto efekty:

100 ODPOW. 100
profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Taki wniosek wyciągnąłem dlatego, bo na kilkunastu ujęciach Redbull-i wykonanych z jednym i tym samym czasem śmigła są w różnym "stadium rozmazania". Stąd wydawało mi się, że podczas ewolucji prędkości obrotu śmigieł są różne

Bo są różne, ale wahania w obrębie takiego grupowego pokazu nie są znowu jakieś diametralnie różne, prawdopodobnie miałeś taki czas, który był "na pograniczu" stąd wyraźna różnica.

Tak jak pisałem wcześniej, czasy dla samolotów sportowych to przedział 1/400 - 1/200s, wybór zależy od długości ogniskowej.

.cezar.
Początkujący

tompac napisał(a):

Bo są różne, ale wahania w obrębie takiego grupowego pokazu nie są znowu jakieś diametralnie różne, prawdopodobnie miałeś taki czas, który był "na pograniczu" stąd wyraźna różnica.

Tak jak pisałem wcześniej, czasy dla samolotów sportowych to przedział 1/400 - 1/200s, wybór zależy od długości ogniskowej.

Zapobiegawczo na początek ustawiłem 1/500s, 2-3 klatki - szybki podgląd - śmigła "maźnięte" więc już potem przez cały pokaz Redbull-i nie odrywałem aparatu od oka :D . Ogniskowa głównie 200mm.
Pzdr

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

tompac napisał(a):

Samoloty sportowe to czasy rzędu 1/300s +/-1/3EV, 1/200s to już niezły hardcor

Znaczy jestem hardcorem :c24 download/file.php?id=26624&mode=view&customview=true " target="_blank
:smileymrgreen: (1/60s)

Żartowałem - to nie jest "sportowy" ;)

------------------------------
fotoamator
wojttekk_foto
Początkujący

sadam napisał(a):

W sumie to fajne te stalowe ptaszki, szkoda tylko, że większość jest tak centralna.

Na niektórych fotkach i kadr centralny nie jest zły, ale tak jak powiedział " sadam " . Bardzo dużo centralnych. Może troche przytnij / wykadruj i będzie git :smileythumbsup:

profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Zapobiegawczo na początek ustawiłem 1/500s,

I wszystko jasne - byleś na pograniczu :)

.cezar.
Początkujący

Dziękuję wszystkim za komentarze :c22
Dzisiaj jeszcze kilka (ostatnich już obiecuję ;) ) - mam nadzieję, że bardziej przypadną do gustu.
P.S. tompac Dziękuję

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Chyba ta wrzuta jest dużo lepsza
19 - :thumbsup: dałbym w kwadracie jednak...
21 - :c4
22 - :thumbsup: super, te maziaje :D
23 OK. ale wydaje się już takie "zwykłe" :D :slight_smile:

------------------------------
fotoamator
sadam_
Użytkownik

Za Tadeuszem 19 w kwadracik, a za 22 :c4

.cezar.
Początkujący

Tadeusz, sadam :c22

Tadeusz napisał(a):

19 - :thumbsup: dałbym w kwadracie jednak...

sadam napisał(a):

Za Tadeuszem 19 w kwadracik

Hmm. Jakoś nigdy nie byłem przekonany do kwadratowych kadrów (wszystkie zdjęcia docinam pod jeden wymiar), ale chyba macie rację, że w kwadracie byłoby lepiej. Może czas zacząć docinać bardziej "kreatywnie"...
Dzisiaj mały powrót do tematów dzieciowych - dokumentacja kolejnego skoku rozwojowego :D
pzdr

mamakuby
Poszukiwacz

Bombowo! Jak zwykle zresztą. Świetnie rozmazane tło - nic nie odciąga uwagi od córci. Ja tylko zrobiłabym jaśniej.
p.s. Fajnie widzieć kolejne etapy rozwoju małej;)