anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony A 200 kit

Namrod-----
Początkujący

Sony A 200 kit

?

108 ODPOW. 108
profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Po pierwsze numeruj zdjęcia
kwiatki 4655 - nic prawie nie widać, a wystarczyłoby podejść bliżej albo zwiększyć ogniskową + światło + kompozycja
konie - światło i kompozycja + kiepściutkie tło
kwiatek 4678 - to samo, za ciemne i kompozycja...
reguła trójpodziału - pierwszy artykuł do przeczytania ;)

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Po pierwsze numeruj zdjęcia

Po drugie wrzuć je większe - 800 pikseli przy dłuższym boku.
Czekam na poprawki ;)

Pozdrawia Starosta :grin:
Namrod-----
Początkujący

Prosze wyrarzać swoje opinie

jumbo-----
Początkujący

Nie wiem na ile to istotne, ale jeden użytkownik=jedna galeria. Chyba nie będziesz tworzył do każdej partii fotek oddzielnego tematu?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

jumbo napisał(a):

Nie wiem na ile to istotne, ale jeden użytkownik=jedna galeria. Chyba nie będziesz tworzył do każdej partii fotek oddzielnego tematu?

Połączyłem 3 tematy !
Kolegę Namrod PONOWNIE zapraszam do zapoznania się z Zasadami wstawiania zdjęć do Foto Galerii Forum Sony

Namrod napisał(a):

oceniać

Wypada z większym szacunkiem się wypowiadać :flushed:

Początkujący

Namrod, gdybyś jeszcze był łaskaw numerować fotki było by good :D

Przypadły mi do gustu konie z 2 fotki :) Konie, nie fotka ;)

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

od strony technicznej to się nie będę wypowiadał bo za mało jeszcze wiem żeby się mądrzyć ;)
z tych zdjęć co wstawiłeś to podoba mi się tylko DSC4678.JPG cała reszta zdjęć jest zrobiona według mnie bez wyraźnego pomysłu tak jak kiedyś koledzy z forum napisali na temat moich pierwszych zdjęć nie ważna jest ilość tylko jakość trzeba robić selekcje i nie strzelać fotek wszystkiego co popadnie tylko starać się znaleźć coś ciekawego...na przykład zdjęcie przewróconej doniczki może co najwyżej służyć do pokazania jakiej jakości jest obiektyw ale tematem na zdjęcie jest takim sobie, a konie są bardzo ładne tylko kadr jest taki sobie jakbyś zmieścił je w całości na fotce byłoby dużo lepiej noi przydałoby się żeby tło było mniej wyrażne bo odciąga wzrok od pierwszego planu

uff ale sie rozpisałem :slight_smile:

profile.country.pl_PL.title
colorful-----
Początkujący

jak dla mnie to przede wszystkim kolory - aż się proszą te zdjęcia o odrobinę więcej nasycenia i kontrastu, są takie szare i bez wyrazu.

co do koni - nieciekawe tło, ucięte nogi, ogólnie kiepski kadr
kwiatek makro - przede wszystkim przeszkadzają mi te liście zaslaniające kwiat.
ludzkie glowy od tyłu- nieciekawe
nastepne 4 zdjęcia straszliwie krzywo

ale to tylko moje amatorskie zdanie :) poczytaj trochę o fotografii i przykładaj większą uwagę do tego co widzisz w kadrze i jakie zdjęcia robisz.