Podziel się wrażeniami!
?
Po pierwsze numeruj zdjęcia
kwiatki 4655 - nic prawie nie widać, a wystarczyłoby podejść bliżej albo zwiększyć ogniskową + światło + kompozycja
konie - światło i kompozycja + kiepściutkie tło
kwiatek 4678 - to samo, za ciemne i kompozycja...
reguła trójpodziału - pierwszy artykuł do przeczytania
Po pierwsze numeruj zdjęcia
oceniać
Prosze wyrarzać swoje opinie
Nie wiem na ile to istotne, ale jeden użytkownik=jedna galeria. Chyba nie będziesz tworzył do każdej partii fotek oddzielnego tematu?
jumbo napisał(a):
Nie wiem na ile to istotne, ale jeden użytkownik=jedna galeria. Chyba nie będziesz tworzył do każdej partii fotek oddzielnego tematu?
Namrod napisał(a):
oceniać
Namrod, gdybyś jeszcze był łaskaw numerować fotki było by good
Przypadły mi do gustu konie z 2 fotki Konie, nie fotka
od strony technicznej to się nie będę wypowiadał bo za mało jeszcze wiem żeby się mądrzyć
z tych zdjęć co wstawiłeś to podoba mi się tylko DSC4678.JPG cała reszta zdjęć jest zrobiona według mnie bez wyraźnego pomysłu tak jak kiedyś koledzy z forum napisali na temat moich pierwszych zdjęć nie ważna jest ilość tylko jakość trzeba robić selekcje i nie strzelać fotek wszystkiego co popadnie tylko starać się znaleźć coś ciekawego...na przykład zdjęcie przewróconej doniczki może co najwyżej służyć do pokazania jakiej jakości jest obiektyw ale tematem na zdjęcie jest takim sobie, a konie są bardzo ładne tylko kadr jest taki sobie jakbyś zmieścił je w całości na fotce byłoby dużo lepiej noi przydałoby się żeby tło było mniej wyrażne bo odciąga wzrok od pierwszego planu
uff ale sie rozpisałem
jak dla mnie to przede wszystkim kolory - aż się proszą te zdjęcia o odrobinę więcej nasycenia i kontrastu, są takie szare i bez wyrazu.
co do koni - nieciekawe tło, ucięte nogi, ogólnie kiepski kadr
kwiatek makro - przede wszystkim przeszkadzają mi te liście zaslaniające kwiat.
ludzkie glowy od tyłu- nieciekawe
nastepne 4 zdjęcia straszliwie krzywo
ale to tylko moje amatorskie zdanie poczytaj trochę o fotografii i przykładaj większą uwagę do tego co widzisz w kadrze i jakie zdjęcia robisz.