Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich,
czas się odważyć i spróbować pokazać swoje zdjęcia. Proszę tylko o delikatne uwagi, które bardziej zmotywują a nie zniechęcą.
Na początek kilka zdjęć z wrocławskiego zoo.
Kwiaty bez ciepłego światła nie wyglądają dobrze zaś stokrotka wyglądałaby lepiej ściemniona i na nieco ciemniejszym tle (więc całość jakieś EV mniej).
To prawda - stokrotka ma całkiem wyjarane światła - brakuje szczegółów tych płateczków.
Ten niebieski też jakiś taki przygaszony.
Ale - skoro to nowe doświadczenie - próbuj
stokrotka faktycznie przejarana
59 jeszcze ok ale już 60 to chyba za ostre światło
Niebieski badylek - szkoda, że się w cieniu ukrył bo ciekawie by wyglądał przy lepsiejszym świetle... Szczególnie z tymi lokatorami wewnątrz
Stokrotkę natomiast pewnie da się jeszcze naprawić bo teraz to faktycznie deczko jasnawe te płatki...
Tomek69N, Tadeusz, pablo_duch, Bertone, doslav dziękuję za odwiedziny i wskazówki.
Faktycznie ta stokrotka przejarana, poniżej próba przyciemnienia. A w niebieskim spodobali mi się ci mali lokatorowie, na których doslav zwrócił uwagę.
49 - widać, że "przypadkowy" pstryczek. Jak dla mnie za bardzo przypadkowy.
50 - krzywo i zbyt jasno
51 - już lepiej, ale bezchmurne niebo nie pomaga. No i jak dla mnie ten taki efekt "wyrastania budynków" jest na minus
52 - za dużo się tutaj dzieje. Co jest tematem ? Kościół, tulipany, ludzie, blok po prawej?
53 - nie widzę 'fajności' tego miejsca (tak jak przy 50tce)
54 - lepiej
55 - takie mostki jest trudno sfotografować szeroki kątem, zwłaszcza jak "tło" nie sprzyja, a tutaj nie sprzyja, za dużo się dzieje dookoła i mostek się "gubi"
56 - co zrobiłeś ze słońce i okolicami słońca ?
57 - wreszcie prosty, równy kadr! Szkoda, że coś jest nie tak z obróbką (przeostrzone? może za duża kompresja ? nie wiem )
58 - w kolorze lepiej
o kwiatkach się już rozpisali przed mną
btw
widać, że podoba Ci się "bajer" szerokiego kąta. Mam nadzieję, że szybko Ci się znudzą rosnące budynki i docenisz proste kreski w architekturze
wiadomo, z każdym szkiełkiem trzeba się poznać - miłych inicjacji życzę
Kris dzięki za wyczerpujące wskazówki. Wszystkim dziękuję za odwiedziny.
Podoba mi się zabawa szerokim kątem
Ale czas na wrzutkę całkowicie czegoś nowego w moim przypadku - pierwsze próby panoramowania, które nie były łatwe ze względu na zbyt słoneczny dzień (jeżeli na takie dni można ostatnio narzekać).
Octavia super wyszła ale beemka trochę chyba jednak za długi czas miałeś
Skoda ekstra - mnie się jeszcze nie udało takiej fotki zdjąć...
BMW uciekło i rywalom i Tobie