anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SZKICEK - euroemocje

profile.country.pl_PL.title
szkicek
Nowicjusz

SZKICEK - euroemocje

Witam Wszystkich,

czas się odważyć i spróbować pokazać swoje zdjęcia. Proszę tylko o delikatne uwagi, które bardziej zmotywują a nie zniechęcą.

Na początek kilka zdjęć z wrocławskiego zoo.

246 ODPOW. 246
profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Kwiaty bez ciepłego światła nie wyglądają dobrze zaś stokrotka wyglądałaby lepiej ściemniona i na nieco ciemniejszym tle (więc całość jakieś EV mniej).

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

To prawda - stokrotka ma całkiem wyjarane światła - brakuje szczegółów tych płateczków.
Ten niebieski też jakiś taki przygaszony.
Ale - skoro to nowe doświadczenie - próbuj :thumbsup:

------------------------------
fotoamator
pablo_duch
Początkujący

stokrotka faktycznie przejarana

Bertone.
Poszukiwacz

59 jeszcze ok ale już 60 to chyba za ostre światło :nauseated_face:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
doslav.
Poszukiwacz

Niebieski badylek - szkoda, że się w cieniu ukrył bo ciekawie by wyglądał przy lepsiejszym świetle... Szczególnie z tymi lokatorami wewnątrz :thumbsup: :D
Stokrotkę natomiast pewnie da się jeszcze naprawić bo teraz to faktycznie deczko jasnawe te płatki...

szkicek
Nowicjusz

Tomek69N, Tadeusz, pablo_duch, Bertone, doslav dziękuję za odwiedziny i wskazówki.

Faktycznie ta stokrotka przejarana, poniżej próba przyciemnienia. A w niebieskim spodobali mi się ci mali lokatorowie, na których doslav zwrócił uwagę.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

49 - widać, że "przypadkowy" pstryczek. Jak dla mnie za bardzo przypadkowy.
50 - krzywo i zbyt jasno
51 - już lepiej, ale bezchmurne niebo nie pomaga. No i jak dla mnie ten taki efekt "wyrastania budynków" jest na minus :rolling_eyes:
52 - za dużo się tutaj dzieje. Co jest tematem ? Kościół, tulipany, ludzie, blok po prawej?
53 - nie widzę 'fajności' tego miejsca (tak jak przy 50tce)
54 - lepiej :D
55 - takie mostki jest trudno sfotografować szeroki kątem, zwłaszcza jak "tło" nie sprzyja, a tutaj nie sprzyja, za dużo się dzieje dookoła i mostek się "gubi"
56 - co zrobiłeś ze słońce i okolicami słońca ?
57 - wreszcie prosty, równy kadr! Szkoda, że coś jest nie tak z obróbką (przeostrzone? może za duża kompresja ? nie wiem )
58 - w kolorze lepiej
o kwiatkach się już rozpisali przed mną ;)

btw
widać, że podoba Ci się "bajer" szerokiego kąta. Mam nadzieję, że szybko Ci się znudzą rosnące budynki i docenisz proste kreski w architekturze :c20
wiadomo, z każdym szkiełkiem trzeba się poznać - miłych inicjacji życzę :thumbsup:

szkicek
Nowicjusz

Kris dzięki za wyczerpujące wskazówki. Wszystkim dziękuję za odwiedziny.

Podoba mi się zabawa szerokim kątem :c3

Ale czas na wrzutkę całkowicie czegoś nowego w moim przypadku - pierwsze próby panoramowania, które nie były łatwe ze względu na zbyt słoneczny dzień (jeżeli na takie dni można ostatnio narzekać).

profile.country.en_GB.title
Michal.
Poszukiwacz

Octavia super wyszła ale beemka trochę chyba jednak za długi czas miałeś

tobaszc53
Początkujący

Skoda ekstra - mnie się jeszcze nie udało takiej fotki zdjąć...
BMW uciekło i rywalom i Tobie :)

..shprot..