Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich,
czas się odważyć i spróbować pokazać swoje zdjęcia. Proszę tylko o delikatne uwagi, które bardziej zmotywują a nie zniechęcą.
Na początek kilka zdjęć z wrocławskiego zoo.
Dziękuję Wszystkim za odwiedziny i komentarze.
Przed wklejeniem miałem zamiar wyprostować, ale wyszło jak zawsze :smileyredface:
Wklejam dwa kolejne, ale co do obróbki to nie jestem pewny czy nie przesadziłem.
Chyba jednak przesadziłeś... Na 79 chyba trochę za dużo kontrastu. Zastanawiam się czy maluch ma takie ciemne tęczówki, czy tak wyszło?
A huśtane zdjęcie podoba mi się jako kadr, ale chyba troszkę za dużo tinty zielonej
79 ewidentnie Ci się maluch ruszył... spokojnie można było dać iso 200 i miałbyś znośny czas
Dzięki mama kuby oraz Michał
... Na 79 chyba trochę za dużo kontrastu. Zastanawiam się czy maluch ma takie ciemne tęczówki, czy tak wyszło?...
Kazdy maluch psoci i każdy się wierci. Ale 1/15 to zdecydowanie długo na szkraba. Wiem, bo sama unikam jak ognia podnoszenia ISO powyżej 200. NIestety w warunkach domowych bywa konieczne
76 - szkoda, że tak krzywo, ciemno, kolory takie "suche"
Brakuje mi też kontaktu z wzrokowego z synkiem. W sumie to u mamy_kuby można zobaczyć duuużo zdjęć bez kontaktu wzrokowego, ale tam się czuje co Kuba myśli, a tutaj brakuje mi tego czegoś
77 - TO JEST TO!
szkoda troszkę przepałów i krzywizny, ale to pikuś. Pan pikuś.
Bardzo mi się podoba to zdjęcie. Jest światło, są kolory, jest radość. Brawo.
78 - sympatyczny kadr
79 - taaaaa...tu juz pojechałeś z obróbką
i nie wiem dlaczego trzymasz się iso100?
dla a850 czułość natywna to jakieś 160-200 i to na tych czułościach ona daje najlepszy obrazek. Z drugiej zaś strony, nie wiem dlaczego boisz się podnieść iso do 400,800, czy 1600. Lepiej mieć 'szum', niż poruszone fotki
Ogólnie to mało wstawiasz zdjęć....nie wieżę, że tak mało cykasz synkowi
kris napisał(a):
i nie wiem dlaczego trzymasz się iso100?
dla a850 czułość natywna to jakieś 160-200 i to na tych czułościach ona daje najlepszy obrazek. Z drugiej zaś strony, nie wiem dlaczego boisz się podnieść iso do 400,800, czy 1600
kris napisał(a):
Ogólnie to mało wstawiasz zdjęć....nie wieżę, że tak mało cykasz synkowi
szkicek napisał(a):
faktycznie nie wiem dlaczego używam poniżej natywnej wartości - poprawka wprowadzona. Nie korzystam z takich wartości jak 800 czy 1600 - strasznie nie lubię tej kaszki, a do tego nie miałem jeszcze takiej potrzeby (nawet jasne szkło lub w ostateczności lampa).
szkicek napisał(a):
Oj cykam i to sporo, ale w większości to zwykłe albumiaki
77. bardzo ładnie
rakastan dzięki za odwiedziny
kris napisał(a):
a, że tak zapytam - robisz w JPG, czy RAW ?