Podziel się wrażeniami!
Witam
Dwa tygodnie temu nabyłem swoją pierwszą lustrzankę, czyli dopiero się uczę. Postanowiłem założyć galerię, aby już od początku umieszczać swoje pstryki. Niespecjalnie mi to jak na razie wychodzi, no ale trening czyni mistrza.
Na początek zdjęcia z wypadu na wieś.
Liczę na dobre rady, a za falę krytyki też się nie pogniewam.
PS Zdjęcie numer 5 to lekki HDR, składany w Photoshopie i jak widać, nie wyszło to najlepiej.
Siemanko TmZ
fajnie ze zakupiles sprzecik i odrazu dzialasz,poczatki bywaja trudne ale z czasem bedziesz focic coraz lepiej
Co do fotek ktore dodales
1- widac ze miales pomysł,ale foteczka nie ostra < >troche za duzo tych klosów
2-mi nie szczególnie przypasowało to foto
3-ciekawe-widzialbym to w kwadracie - nie jest zle-próbuj dalej
5-chyba najlepsza z tej wrzutki,ale mogłes wykadrowac bez tego dachu po prawej i było by si
Pozdrawiam
ps.tak okiem amatora
Dzięki za pierwszy komentarz.
Ah, byłbym zapomniał...na ostatnim zdjęciu poza HDR'em, usunąłem linie + słupy energetyczne, bo wszystko psuły. :smileyevil:
5 - nie chyba, a na pewno najlepsze z pokazanej "wiejskiej" grupy
mogłes wykadrowac bez tego dachu po prawej i było by si
TmZ napisał(a):
Witam
TmZ napisał(a):
Zdjęcie numer 5 to lekki HDR, składany w Photoshopie i jak widać, nie wyszło to najlepiej.
Dziękuję wszystkim za komentarze.
Umieszczam kolejną partię z "wiejskiego" wypadu.
6 mi sie bardzo widzi
Z ostatniej wrzutki - 6 najlepsza. I właściwie jedyna zasługująca na "dobre słowo"...
7 mogłaby być nawet interesująca, ale zbyt ciemna i przekaz się gubi.
8 i 8 niestety zbyt ciemne - nic nie widać (przynajmniej na moim - normalnym i dość porządnym monitorze).
9 - jest jakiś pomysł, ale... mnie nie przekonuje
Właśnie chyba muszę przemyśleć zakup jakiegoś monitora, bo mój laptopowy ekran nie dość, że nie odzwierciedla dobrze barw to jeszcze z jasnością i kontrastem też jest nie najlepiej, dlatego co u mnie jest jasne nie koniecznie u innych jest OK.
EDIT:
No i sorry za tą numerację pochrzanioną.