Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich odwiedzających moją galerię.
Jak wiecie dopiero zacząłem rozdział z fotografią, więc jestem totalnym amatorem, a i jaka presja związana z moimi zdjęciami, sami wiecie mieć krisa jako głównego senseia uffff.... więc zapewne oczekiwania są nie najmniejsze. Dlatego też trochę to trwało zanim zdecydowałem się na galerię.
Już tak nie gadam a pokazuję zdjęcia. Pierwsza seria to zdjęcia z toru Cadwell Park.
P.S. komentujcie, krytykujcie, a szczególnie na temat obróbki zdjęć.
hmm zdjęcia z motorami są
podoba mi się 109 i 107, właśnie w kwadracie
12MaRTiN90, dziękuję za pozostawiony komentarz .
Postanowiłem już nie kitrać moich zdjęć z wypadu do Szkocji z krisem. Jak już kris wcześniej opisał, Szkocja jest nieziemska, pogoda też nam się trafiła nieziemska. Poza świetnymi krajobrazami i popełnionymi landshaftami, zwiedziliśmy jeszcze zamek Eilean Donan, niedaleko wyspy Skye, trochę wyspy Skye, Loch Ness, Iverness i Edynburg. Strasznie dużo tego było jak na dwa dni ale chociaż po trochu zwiedziliśmy ww. lokacje. Po drodze i tak minęliśmy sporo interesujących miejsc, a niektóre miejsca na zdjęcia aż bolały jak musieliśmy je minąć.
111 i 112 - więcej góry albo dołu, tak centralnie jest nijako
113 - właściwie to samo, centralnie, ciąłbym przy kolanach żeby pokazać więcej zamku w tle
Michał
111 i 112 - więcej góry albo dołu, tak centralnie jest nijako
Ładnie tam, ale to już wiemy,a co do zdjęć:
111 - zapodałbym więcej dołu, żeby nadać przstrzeni.
114 - sympatyczny widoczek, choć może ciut niebieki kanał bym poprawił
115 - proste, ładne, podoba mi się
116 - niebo zbędne. inna ogniskowa, propocje boków, więcej dołu, czy coś, żeby było mniej nieba
117 - Fajne bw
119 - świetne!
Kurczę, ładnie tam. Pięknie nawet
Ale żeś się uwziął na centralne kadry
115 - fajna konwersja, fajna linia i fajny kontrastowy motyw z drzewkiem
116 - więcej góry ? albo w poziomie może
117 - bardzo fajna konwersja BW
118 - ma ten błysk
119 - też fajne
generalnie bardzo fajny motyw do focenia, fajnie złapany
zdjęcia motórowe godne podziwu najlepsze 45 i 109.Fajnie że jest ktoś na forum z takim tematem.Będę zaglądał pozdrawiam
kuraq, Michał i Didakas dzięki za pozostawione słowo i komentarze co do zdjęć.
Miło słyszeć że zdjęcia się podobają
Ciężko to pokazać, to trzeba zobaczyć jak tam jest pięknie.kuraq napisał(a):
Ładnie tam, ale to już wiemy,a co do zdjęć
...
Kurczę, ładnie tam. Pięknie nawet
120
Proszę doczekaliśmy się
Ale wam się pogoda trafiła, i całkiem fajne zdjęcia przywiozłeś. Pozwól, że czepię się kilku.
Od 116 do 119 seria podobnych kadrów, strzelam że to ten sam zamek tylko z innej strony. Tak czy inaczej podobne to wszystko. Najbardziej 117 i 118 wręcz niewiele się różnią, i moim zdaniem w kolorze znacznie korzystniej, przynajmniej w tym zestawieniu. Selekcja
120 sympatyczne i chyba lepiej się prezentuje od 121. Ciężko ci się czasem zdecydować na wersję, nie martw się nie jesteś sam
123 jak dla mnie to zdjęcie jest szare, za szare (ps. kris pozwolił ci przymknąć 135 do f/4.5?)
124 aż prosi się o symetrię i zdecydowanie tu jej brakuje.
125 podoba mi się