anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

tweety- kwiatowo

profile.country.pl_PL.title
tweety------
Początkujący

tweety- kwiatowo

Po odwiedzinach kilku zacnych galerii, z nieśmiałością wrzucam kilka swoich fotek. Mam nadzieję, że dzięki Waszym technicznym wskazówkom wzrośnie moja radość focenia i poprawię amatorskie błędy i niedociągnięcia.

144 ODPOW. 144
Melanie------
Początkujący

6 :c4 a to jest wschod czy zachod? 😜

doslav.
Poszukiwacz

Dzień dobry :nauseated_face:

O pierwszych wrzutkach już wszystko zostało powiedziane/napisane więc :c11

Natomiast z ostatnich zdecydowanie 6-ka zasługuje na uwagę. Fajne ujęcie i niezły pomysł :thumbsup:

Creatoor
Początkujący

Osobiście przykuła moją uwagę 6ka. Bardzo ciekawy temat i pora na zdjęcie. Niestety kompozycja się posypała. Za dużo miejsca z lewej, w tym fragment drzewa i brama od ogrodzenia psują całość. Zdecydowanie prosi się przesunąć kadr w prawo. Z tej strony masz kawałek grobowca wciśnięty w brzeg kadru. Dałoby mu to więcej przestrzeni, a trójpodział nadal byłby zachowany. Jednocześnie przesunął bym się lekko w lewo tak by schować tę postać pochylającą się za krzyżem (lub grzecznie poprosił o odejście na chwilę z kadru). Prawdopodobnie nie dałoby to takiego efektu ze słońcem ale patrząc na kąt wnioskuję, że gdyby zrobić ujęcie jeszcze bliżej ziemi byłoby ok. Podział ziemia niebo w stosunku pół na pół też nie bardzo pasuje. No i gdzieś uleciała ostrość. Obraz wygląda jakby powietrze było zakurzone. Trochę się rozpisałem ale to nie dlatego by skrytykować. Po prostu ujęcie mnie bardzo urzekło. Miałaś super pomysł. Może kiedyś da się spróbować raz jeszcze?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Trójka jest znakomita :c4

Bardzo podoba mi się kadr i fajna konwersja do czarno-bieli :thumbsup:

Aniqa.
Poszukiwacz

Również mi, jak większości ,spodobała się 6 :c4

tweety------
Początkujący

Melanie, to jest zachód. Konia z rzędem temu kto mnie wyciągnie z łóżka przed świtaniem :slight_smile:

Creator, zgadzam się z tobą całkowicie. Cóż, pierwsze kontakty z Alfą i urok chwili odebrał mi możliwość trzeźwego osądu sytuacji ;) Niestety ciężko będzie powtórzyć ten kadr, bo fociłam wtedy w Kornwalii, ale może jeszcze kiedyś tam zawitam i zastosuję się do twoich wskazówek, za które bardzo dziękuję.

Melanie, JennyM, Bubu, Doslav, Creator, Lajam, Aniqa dziękuję za wizytę :)

tweety------
Początkujący
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

3 i 6 (z radami Cratoora byłaby super) przykuły mą uwagę na dłużej.
Z ostatnich dwóch raczej 7, w 8 nie pasuje mi kolorek.

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

7 :thumbsup:

Aniqa.
Poszukiwacz

według mnie też 7 :thumbsup: