- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
tweety- kwiatowo
Po odwiedzinach kilku zacnych galerii, z nieśmiałością wrzucam kilka swoich fotek. Mam nadzieję, że dzięki Waszym technicznym wskazówkom wzrośnie moja radość focenia i poprawię amatorskie błędy i niedociągnięcia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
"Przyzwyczajaj się bo będę tu zaglądał częściej" - bardzo się cieszę i zapraszam Wotj3k
Michał dziękuję za komentarze. 15, wiem, że centralnie, ale nie chciałam uciąć tych kręgów na wodzie A w 13 nie mogłam sobie poradzić z przesunięciem ciężkiej kamiennej donicy no i mi wlazła w kadr. Mogłam zmienić swoje położenie, ale też układ kwiatów nie byłby taki sam...
To tyle mam na swoje usprawiedliwienie. Nie mniej jednak dziękuję za konstruktywną krytykę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
łabądki piękne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
żeby nie ucinać kręgów to może zrobić taką mini panoramę - lekko krótsza ogniskowa, obciąć górę i dół, aby zostały fale na wodzie, łabędź lekko z prawej (jeśli płynie w lewo) - wtedy nie będzie centralnie, a faktura wody zostanie zachowana. Będę musiał kiedyś pójść nad staw, zrobić zdjęcie jakiejś kaczce i przetestować
Oprócz tego centralnego kadru na 15, który rzuca się w oczy ostatnie zdecydowanie na plus, z 14 na pierwszym miejscu. Szkoda, że czapla taka mała - musiała być baardzo daleko
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
JennyM cieszę się, że się łabądki podobają.
TheMichal dzięki za sugestie. Czapla mała, fakt. Może jeszcze kiedyś przyleci w rzeczne rewiry gdzie dreptam z psiną, to ją jeszcze sfocę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czapla mała również jako reprodukcja. Za mało pikseli
Śmiało 800 może być na szerokość i do 700 na wysokość żeby nikt nie narzekał w drugą stronę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Już poprawiłam, Tomku Teraz jest więcej pikseli.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
tweety napisał(a):
Już poprawiłam, Tomku
Teraz jest więcej pikseli.
I od razu lepiej wygląda
A łabądki - miodzio :smileythumbsup:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Doslav- dzięki za wizytę Mam czapelkę bardziej z bliska, ale raz, że lekkawe mydełko a dwa, że sobie siadła na rzecznej boi, która jest nieciekawym elementem krajobrazu i psuje kadr
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jakim obiektywem fociłaś czaple? Ciekawy obiekt i warto się pokusić pospacerowac i powtórzyć sesję. Na pierwszej powiekszonej fotce juz teraz faktycznie lepiej się ogląda, bardzo ładnie jest skadrowana, a na obskórność boi nic nie poradzisz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Bardzo ładne łabędzie,czapla też mi się podoba,niezła seria