Podziel się wrażeniami!
Po odwiedzinach kilku zacnych galerii, z nieśmiałością wrzucam kilka swoich fotek. Mam nadzieję, że dzięki Waszym technicznym wskazówkom wzrośnie moja radość focenia i poprawię amatorskie błędy i niedociągnięcia.
"Przyzwyczajaj się bo będę tu zaglądał częściej" - bardzo się cieszę i zapraszam Wotj3k
Michał dziękuję za komentarze. 15, wiem, że centralnie, ale nie chciałam uciąć tych kręgów na wodzie A w 13 nie mogłam sobie poradzić z przesunięciem ciężkiej kamiennej donicy no i mi wlazła w kadr. Mogłam zmienić swoje położenie, ale też układ kwiatów nie byłby taki sam... To tyle mam na swoje usprawiedliwienie. Nie mniej jednak dziękuję za konstruktywną krytykę
łabądki piękne
żeby nie ucinać kręgów to może zrobić taką mini panoramę - lekko krótsza ogniskowa, obciąć górę i dół, aby zostały fale na wodzie, łabędź lekko z prawej (jeśli płynie w lewo) - wtedy nie będzie centralnie, a faktura wody zostanie zachowana. Będę musiał kiedyś pójść nad staw, zrobić zdjęcie jakiejś kaczce i przetestować
Oprócz tego centralnego kadru na 15, który rzuca się w oczy ostatnie zdecydowanie na plus, z 14 na pierwszym miejscu. Szkoda, że czapla taka mała - musiała być baardzo daleko
JennyM cieszę się, że się łabądki podobają.
TheMichal dzięki za sugestie. Czapla mała, fakt. Może jeszcze kiedyś przyleci w rzeczne rewiry gdzie dreptam z psiną, to ją jeszcze sfocę.
Czapla mała również jako reprodukcja. Za mało pikseli
Śmiało 800 może być na szerokość i do 700 na wysokość żeby nikt nie narzekał w drugą stronę.
Już poprawiłam, Tomku Teraz jest więcej pikseli.
tweety napisał(a):
Już poprawiłam, Tomku Teraz jest więcej pikseli.
Doslav- dzięki za wizytę Mam czapelkę bardziej z bliska, ale raz, że lekkawe mydełko a dwa, że sobie siadła na rzecznej boi, która jest nieciekawym elementem krajobrazu i psuje kadr
Jakim obiektywem fociłaś czaple? Ciekawy obiekt i warto się pokusić pospacerowac i powtórzyć sesję. Na pierwszej powiekszonej fotce juz teraz faktycznie lepiej się ogląda, bardzo ładnie jest skadrowana, a na obskórność boi nic nie poradzisz
Bardzo ładne łabędzie,czapla też mi się podoba,niezła seria