anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

tweety- kwiatowo

profile.country.pl_PL.title
tweety------
Początkujący

tweety- kwiatowo

Po odwiedzinach kilku zacnych galerii, z nieśmiałością wrzucam kilka swoich fotek. Mam nadzieję, że dzięki Waszym technicznym wskazówkom wzrośnie moja radość focenia i poprawię amatorskie błędy i niedociągnięcia.

144 ODPOW. 144
tweety------
Początkujący

"Przyzwyczajaj się bo będę tu zaglądał częściej" - bardzo się cieszę i zapraszam Wotj3k :)
Michał dziękuję za komentarze. 15, wiem, że centralnie, ale nie chciałam uciąć tych kręgów na wodzie ;) A w 13 nie mogłam sobie poradzić z przesunięciem ciężkiej kamiennej donicy no i mi wlazła w kadr. Mogłam zmienić swoje położenie, ale też układ kwiatów nie byłby taki sam... ;) To tyle mam na swoje usprawiedliwienie. Nie mniej jednak dziękuję za konstruktywną krytykę :D

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

łabądki piękne :c4

TheMichal
Początkujący

żeby nie ucinać kręgów to może zrobić taką mini panoramę - lekko krótsza ogniskowa, obciąć górę i dół, aby zostały fale na wodzie, łabędź lekko z prawej (jeśli płynie w lewo) - wtedy nie będzie centralnie, a faktura wody zostanie zachowana. Będę musiał kiedyś pójść nad staw, zrobić zdjęcie jakiejś kaczce i przetestować ;)

Oprócz tego centralnego kadru na 15, który rzuca się w oczy ostatnie zdecydowanie na plus, z 14 na pierwszym miejscu. Szkoda, że czapla taka mała - musiała być baardzo daleko :)

tweety------
Początkujący

JennyM cieszę się, że się łabądki podobają.
TheMichal dzięki za sugestie. Czapla mała, fakt. Może jeszcze kiedyś przyleci w rzeczne rewiry gdzie dreptam z psiną, to ją jeszcze sfocę.

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Czapla mała również jako reprodukcja. Za mało pikseli :(
Śmiało 800 może być na szerokość i do 700 na wysokość żeby nikt nie narzekał w drugą stronę.

tweety------
Początkujący

Już poprawiłam, Tomku :) Teraz jest więcej pikseli.

doslav.
Poszukiwacz

tweety napisał(a):

Już poprawiłam, Tomku :) Teraz jest więcej pikseli.

I od razu lepiej wygląda :D

A łabądki - miodzio :smileythumbsup:

tweety------
Początkujący

Doslav- dzięki za wizytę :D Mam czapelkę bardziej z bliska, ale raz, że lekkawe mydełko a dwa, że sobie siadła na rzecznej boi, która jest nieciekawym elementem krajobrazu i psuje kadr :(

profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

Jakim obiektywem fociłaś czaple? Ciekawy obiekt i warto się pokusić pospacerowac i powtórzyć sesję. Na pierwszej powiekszonej fotce juz teraz faktycznie lepiej się ogląda, bardzo ładnie jest skadrowana, a na obskórność boi nic nie poradzisz ;)

Aniqa.
Poszukiwacz

Bardzo ładne łabędzie,czapla też mi się podoba,niezła seria :c4