Podziel się wrażeniami!
pierwsze moje zdjęcia na Sony & 350 obiektyw Tamron
Czesc
57-w sumie najsłabsze z te wrzuty-nie ostre
58-nawet,moze za duzo sie dzieje ale ma klimat
59 i 60 podobaja mi sie
trochę wiosny
Witaj wicher, dawno Cie nie było....
Niestety, ale spaprałeś świetny temat. Pomijam to, że obejrzeć zdjęcie mogłem - i to z trudem - tylko dlatego, że mam monitor o rozdzielczości 1600x1200, ale zapomniałeś, że stosując ogniskową 300mm nie można stosować czasów rzędu 1/5s, bo zdjęcie będzie po prostu poruszone, nieostre. A wystarczyło zwiększyć czułość do np. 400 ISO. Nawet 800 nie byłoby błędem.
Miałbyś świetne zdjęcie.
dzieki za podpowiedz
Tadeusz wyczerpał temat, kadr przyjemny
zdjęcia zrobione na offroad w Janczewie
Przypuszczam że dlatego wrzuciłeś takie pocztówki bo są nie ostre :smileytwisted:
Co poniektóre kadry są ciekawe, np. 64, 63 i 68
druga część szybkości
Połączyłem galerie.
Na przyszłość nie zakładaj nowego tematu dla każdej wrzuty
Tadeusz
masz już jedną galerie po co założyłeś drugą
Bez zbędnych wstępów.
13 - moment świetny - kadr do korekty. Zbyt centralnie i niepotrzebne chaszcze z prawym rogu.
12 - dobry moment pokazany ze złej strony. Mogłeś spróbować "złapać" quada bardziej z przodu. Do tego mnóstwo niepotrzebnych badyli na pierwszym planie.
11 - fajnie ale nieostro.
10 - zbyt szeroko i kompletny barak ostrości. Z takim czasem nie miało prawa się udać.
09 - świetny moment i nawet tak bardzo nie przeszkadza centralny kadr. Odnoszę wrażenie, że na tym zdjęciu trochę Ci się suwaczek "wyostrzanie" omsknął.
08 - 04 to w sumie te same kadry. Tu przydałaby się większa selekcja. Ja osobiście postawiłbym na 06. 04 natomiast wydaje się nieostre i trochę za mało miejsca za motorem i nad jak na tak szeroki kadr.
03 - moment, który utrwaliłeś pewnie "na żywo" wyglądał o wiele ciekawiej. Niestety fota już nie jest taka ciekawa i kompletnie dyskwalifikuje ją ta taśma na pierwszym planie (tak wiem, taśmy były wszędzie ).
Na plus Twoich zdjęć można zapisać "kręcące" się koła i kilka fajnych momentów.
Na minus centralne kadry, trochę niepotrzebnych detali na zdjęciach i brak selekcji (szczególnie mówię tu o nieostrych kadrach).
pzdr