Podziel się wrażeniami!
Jak Wam się podoba ?
Paskudnym muchom na pieknych kwiatkach - stanowcze nie! Za to sam kwiatek i owszem - niebrzydko złapany
Dwie fotki z synem wyglądają obiecująco ale... Litości! Ja już stary i przyślepawy jestem a one jakieś takie... maławe ciut
Modela masz niezłego i wróżę dużo pociechy
Motylek - teraz trochę lepiej.
Motylek mi się podoba ale rzeczywiście przydałby się ostrzejszy lekko
028 to prawda, że kwiaty są piękne i chciałoby się pokazywać je całe ale nie zawsze to daje efekty. Tutaj przydałby się zdecydowanie inny kadr. Pionowy (pozwolisz, że zamiast pisać zaprezentuje). NA fotce chciałeś pokazać owada na kwiatku czy kwiatek. Jak to pierwsze to moja sugestia jest poprawna, jak to drugie to owad jest zbędny.
014 i 016 zad duży bałagan na zdjęciu, za dużo się dzieje w tle. Chcąc też osiągnąć cel - chłopiec i kieliszek musiałbyś usunąć pozostałe elementy jak sztućce, serwetka, karta dań minimalizując ilość szczegółów. Pamiętaj że najlepsze są proste kadry bez dużej ilości detali.
Wszystkie wasze rady porady bardzo mi pomagają fotografuje &200 dopiero drugi tydzień i widze że nie jest to takie proste jak zwykłą cyfrówką (pstryk i po zabawie) ale daje zdecydowanie więcej możliwości i satysfakcji
A niech tam pokaże jeszcze jedno
No i bardzo ładne ujęcie. Powiedz tylko czy po zmniejszeniu fotek wyostrzasz je? Troszkę nasycenia też by się przydało.
A co do różnic w foceniu. W zasadzie masz rację. Pamiętaj tylko, że dobrą fotografi robi fotografik a nie aparat. Aparat tak jak młotek jest narzędziem (oczywiście im lepszy tym komfort pracy inny, ale to już semantyka bo najlepsze oczywiście Sony ) Widziałem piękne zdjęcia robione komórką a nawet puszką po Coli.
Już nie będę przesadzał z wyostrzaniem ,bo wydaje (wydawało ) mi się że jak ostre to dobre.
Dziś spróbuje zrobić parę fotek nocnych zobaczymy co z tego wyjdzie ? poczytałem troche na forum o nich -zobaczymy co zapamiętałem
Creatoor napisał(a):
No i bardzo ładne ujęcie.
Creatoor napisał(a):
mam nadzieję że czyta to jakiś admin lub sponsor
Creatoor napisał(a):
Widziałem piękne zdjęcia robione komórką a nawet puszką po Coli.
Jak wczoraj pisałem zrobiłem parę fotek nocnych oto efekty
Jeszcze dwa chyba gorsze na mój gust
Proszę powiedzcie dlaczego czasem przy robieniu zdjęc nocnych musiałem zdjęcie wyostrzyc ręcznie czyli w MF bo automatycznie za żadne skarby świata nie chciało