anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Wojtek0 - zimowo

wojtek0
Początkujący

Wojtek0 - zimowo

Jak Wam się podoba ? :thumbsup: :c9

161 ODPOW. 161
TheMichal
Początkujący

wojtek0 napisał(a):

Proszę powiedzcie dlaczego czasem przy robieniu zdjęc nocnych musiałem zdjęcie wyostrzyc ręcznie czyli w MF bo automatycznie za żadne skarby świata nie chciało

bo przy bardzo małym oświetleniu AF ma problemy - kontrast nieoświetlonych partii obrazu jest zbyt mały, aby mógł ustawić poprawnie ostrość.

Z nocnych:
257 - brak motywu głównego sprawia, że to są po prostu dwie latarnie i i jakieś kontury drzew
261 - najlepsze z serii, przyjemnie naświetlone
256 - nieostry reflektor, za dużo samochodu. Może włączone pozycyjne, albo kierunkowskaz by urozmaiciły kadr
268 - nic konkretnego nie przedstawia niestety...

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

wojtku ostatniej wrzuty nie da się oglądać.
poczytaj regulamin, a szczególnie punkt 5

wojtek0
Początkujący

Aż tak kiepsko ?
pierwsze dwie fotki kościoła zostały poprawione jeżeli oto chodziło ?

TheMichal
Początkujący

tak, o to. Nie trzeba jeździć suwakiem, aby zobaczyć całe zdjęcie...

wojtek0
Początkujący

Cieszę się bardzo że dobrze zrozumiałem a jak jakośc ?

Azazel-----
Początkujący

wojtek0 napisał(a):

fotografuje &200 dopiero drugi tydzień i widze że nie jest to takie proste jak zwykłą cyfrówką (pstryk i po zabawie)

Lustrzanka też ma tryb AUTO - ale wtedy właśnie nie ma tej zabawy którą może nam dawać. Robienie zdjęć samo w sobie niekoniecznie jest trudniejsze - to my więcej od siebie wymagamy.
I dobrze! :smileythumbsup:

O poprzednich fotkach się wypowiedziano. Co do nocnych, nawet najlepsze technicznie zdjęcie może być zwyczajnie nieciekawe, nudne. I akurat te 4 fotki trochę takie dla mnie są, trzeba by mi je wytłumaczyć, co pokazują, czemu takie kadry itd. Brakuje mi na nich detali przyciągających wzrok, nie wiem o czym te zdjęcia do mnie mówią :)

257 ciemne, przedstawia kościół którego nie widać (schowany za drzwami) :)
261 najlepiej naświetlone, ale dalej o niczym, szkoda też blik'a od lampy. Może gdybyś ustawił się jakoś na ulicy, pokazał rząd latarni tworzący linię, i za nimi kościół zza drzew...nie wiem, kombinuj:)
256 - pomysł ciekawy, choć najbardziej podoba mi się to co odbija się w lusterku;) Wygląda że za sobą miałeś ładne światło, z poświatą zachodzącego słońca, może z takim niebem i odbijającymi się gdzieś ładnie latarniami od karoserii auta...
268 - rondo. I nic więcej o tym zdjęciu nie wiem. Chociaż fajnie wygląda to "M1" zawieszone tak w powietrzu (podejrzewam że słup zlał się z tłem).

Także broń Boże się tylko nie zrażaj, bo początek jest ok, a dalej będzie coraz lepiej;)
Czekamy zatem na kolejne wrzuty ;)

wojtek0
Początkujący

Potrzebowałbym pomocy od Was zdecydowanie bardziej doświadczonych i (obcykanych) fotografów ,a mianowicie- robienie zdjęć ,impreza, dom, lokal.
Wszystkich ustawić w bezruchu trudno a nawet bardzo, zwłaszcza około północy, dam duże iso zdjęcie takie sobie ,nie dam dużego iso a włączę lampę też jest takie sobie, pomóżcie co zrobić aby było ok, a więc, ostro kolorowo i fajnie może kupić- lampę ?

docentstopczyk
Początkujący

"może kupić lampę ?"

no raczej ... i poczytać jak sie z tym ustrojstwem foci :nerd:

Azazel-----
Początkujący

j/w ;)

I kolego, interpunkcja!!! Czytać się tego nie da :(

wojtek0
Początkujący

Sorki za ten mały bałaganik w poprzednim poście !!! :smileyredface:
Poprawiłem powinno być ok