Podziel się wrażeniami!
"Każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma...."
Wklejamy tu zdjęcia swoich pupili.
One też przecież zasługują na pokazanie się światu.
Na początek mój 14 letni jamnik, który mieszka normalnie z moimi rodzicami, ale akurat była chwila, że była u mnie na 2 dni i zaprosiłem ją do namiotu bezcieniowego. Bardzo niechętnie tam siedziała, ale się udało przynajmniej jedno
Nie miałem oczywiście na celu hierarchizację ras psów , lubię wszystkie psiaki, z tym, że są takie które mniej toleruję, nie należą do nich rzecz jasna jamniczki a rasy skrajnie agresywne. Jestem też wielbicielem kotów, szczególnie dachowców, tak wracając już do tematu.
Panie i Panowie, oto futrzak, który zawładnął mym sercem. Dexter.
Lars napisał(a):
Panie i Panowie, oto futrzak, który zawładnął mym sercem. Dexter.
Dzięki.
Definicja psa: pies jak szczeka, to nie podskakuje.
Dextera wzięła Kaśka ze schroniska - niemal ośmiolatek, rasowy, z dobrej hodowli, z idealnym charakterem, po tresurze... lądował w schronisku dwa razy - raz na rok, pół roku w jakimś domu, i znów na półtora roku do schroniska. Mieli go uśpić, bo nikt nie chciał starego psa...
To najmądrzejszy pies, jakiego widziałem. Smycz mam tylko dlatego, że czasami prawo tego wymaga. Na komendy reaguje bez żadnego ociągania, jest w 99,(9)% kontrolowalny, bez względu na biegające wokół niego psy. Jest najkochańszym zwierzakiem pod słońcem!
Daliśmy mu spokojną starość.
Kaśka powiedziała kiedyś coś, co opisuje w 100 procentach Dextera: w bajkach czytało się o takich psach...
Lars napisał(a):
Dexter.
Lars napisał(a):
rasowy, z dobrej hodowli, z idealnym charakterem, po tresurze...
To najmądrzejszy pies, jakiego widziałem. Smycz mam tylko dlatego, że czasami prawo tego wymaga. Na komendy reaguje bez żadnego ociągania, jest w 99,(9)% kontrolowalny, bez względu na biegające wokół niego psy.
Kaśka powiedziała kiedyś coś, co opisuje w 100 procentach Dextera: w bajkach czytało się o takich psach...
piotruso napisał(a):
Chciałbym takiego mieć ale, niestety, nie mam warunków więc nie chcę psa unieszczęśliwiać.
(...)
Wracając, do Dextera - ciekawe jak potraktowałby Ediego...toć mój maluch jest jeszcze tak mały, że pewnie jest mniejszy od jego głowy...
(...)
Lars napisał(a):
Dzień później dostałem potwierdzenie dokonania przelewu na rzecz schroniska na kwotę... 500 PLN. Szczęka mi opadła, prawie się popłakałem...
Tadziu, głupi ma zawsze szczęście
Pisz, komentuj, chwal i krytykuj - JA chcę się rozwijać, chcę robić lepsze zdjęcia. Nawet, jeśli nie będą ich kupowali.