Podziel się wrażeniami!
Kontynuując ideę "the best of..." chciałbym Was zachęcić do wspólnego podsumowania minionego roku. Dla mnie rok ten minął głównie pod znakiem pełnej klatki. Świetna sprawa. Bardzo wygodna.
Dużo czasu poświęciłem reportażom ślubnym, ale nie brakowało streetów, portretów, flory-fauny, a także lotniczo-motoryzacyjnych tematów. Generalnie dużo się działo. Dużo zdjęć, z których jestem zadowolony, ale do mojej poprzeczki (wyznaczonej rok temu) zabrakło. I to sporo. Dlatego liczę, że '11 (to moja ulubiona cyferka) będzie lepszym rokiem. Zdecydowanie lepszym, czego życzę wszystkim Wam! Życzę Wam również mnóstwa czasu i radości ze zdjęć
wybaczcie, że tak dużo zdjęć, ale z kilkudziesięciu tysięcy (albo i więcej ), te 16 to jest totalne max selekcji
edit:
o co chodzi w tej inicjatywie? O własne 'the best', czyli najlepsze zdjęcie dla nas/wg nas. Każdy z nas ma prawo do chwalenia się własnymi wyczynami. Nawet jeśli poziom zdjęć jest inny od reszty. Ja np. uważam, że stać mnie na więcej i aktualne "The best" jest niżej niż mogłoby być. Grunt to podsumowanie i wyciąganie wniosków, bo tylko tak można się rozwijać
Chętnie podłączam się do projektu Nie wiem czy to moje "the best of", ale z pewnością najbardziej je lubię. Poznałam się z moją A300 już dość dobrze, dorobiłam kilku szkiełek...
Pora na nowe wyzwania (w niedalekich planach a580)
c.d.
To i ja też dołączę
Trochę sprzęciku przybyło i to tyle chyba zauważalnych pozytywów jeżeli chodzi o mnie w 2010 roku
Natomiast fotograficznie 2010 rok był dla mnie strasznie słaby (w mojej ocenie )
Zdecydowanie mniej zdjęć niż w 2009 roku
A i też żadnego progresu jeżeli chodzi o poziom zdjęć :smileyredface:
Zastanawiam się czy przypadkiem nie poszedłem trochę w dół
Ale parę kadrów wybrałem
Jeszcze parę
Oby w 2011 było lepiej z mojej strony
Pozwolę sobie na dwie fotki
Ja też (jeżeli można) chciałbym pokazać kilka zdjęć. Czy można nazwać je The best? - Chyba nie, bo takich zdjęć, na podobnym poziomie (może nie najwyższym w skali tego forum) jest więcej. Ale wybrałem akurat te - jako reprezentację mojego mijającego roku. Roku, z którego pod względem fotograficznym jestem nawet zadowolony. Nie udało mi się być na wszystkich imprezach, które sobie zaplanowałem, nie udało mi się zrealizować przynajmniej dwóch projektów fotograficznych, o których marzyłem. Ale wyzwanie pozostało. Projekty przechodzą na następny rok i dołączają do kolejnych, które planowałem na ten rok. Czy uda się realizacja planów? Zobaczymy pod koniec 2011.
I jeszcze kilka z mniejszą ilością niebieskiego w tle
Dla mnie to rok pozytywny choć i były przeboje z puszką. Według większości z was są postępy i z tego się najbardziej cieszę. Choć nie takie jakby chciał ale są.
2011 to plany inwestycji w szkła i nauka A700, która jest sporym wyzwaniem.
Kilka spraw które są dla mnie ważne:
- pierwsze nieplanowane wesele i sesja (ratowanie kuzyna) - zdjęcia z których jestem zadowolony pomimo iż odbiegają od standardów, ale pozwoliło mi zobaczyć że nie jest to łatwy chleb
- postępy w fotografowaniu dzieci - większy odsetek zdjęć które mi odpowiadają - choć nadal dużo takich które nadają się tylko do albumu lub do niczego się nie nadają
- no i najważniejsze to uczestnictwo w plenerze (uzależnienie chyba gorsze niż heroina) i spotkanie tylu wspaniałych ludzi
Kilka fotek
Aniu, Marku, Piotrze,Wojtku, Misiek - cieszę się, że odważyliście się dołączyć do tej inicjatywy. Zapraszam resztę nieśmiałych
Starosta napisał(a):
Zastanawiam się czy przypadkiem nie poszedłem trochę w dół
piotruso napisał(a):
Czy można nazwać je The best? - Chyba nie, bo takich zdjęć, na podobnym poziomie (może nie najwyższym w skali tego forum) jest więcej. Ale wybrałem akurat te - jako reprezentację mojego mijającego roku.