Podziel się wrażeniami!
Kontynuując ideę "the best of..." chciałbym Was zachęcić do wspólnego podsumowania minionego roku. Dla mnie rok ten minął głównie pod znakiem pełnej klatki. Świetna sprawa. Bardzo wygodna.
Dużo czasu poświęciłem reportażom ślubnym, ale nie brakowało streetów, portretów, flory-fauny, a także lotniczo-motoryzacyjnych tematów. Generalnie dużo się działo. Dużo zdjęć, z których jestem zadowolony, ale do mojej poprzeczki (wyznaczonej rok temu) zabrakło. I to sporo. Dlatego liczę, że '11 (to moja ulubiona cyferka) będzie lepszym rokiem. Zdecydowanie lepszym, czego życzę wszystkim Wam! Życzę Wam również mnóstwa czasu i radości ze zdjęć
wybaczcie, że tak dużo zdjęć, ale z kilkudziesięciu tysięcy (albo i więcej ), te 16 to jest totalne max selekcji
edit:
o co chodzi w tej inicjatywie? O własne 'the best', czyli najlepsze zdjęcie dla nas/wg nas. Każdy z nas ma prawo do chwalenia się własnymi wyczynami. Nawet jeśli poziom zdjęć jest inny od reszty. Ja np. uważam, że stać mnie na więcej i aktualne "The best" jest niżej niż mogłoby być. Grunt to podsumowanie i wyciąganie wniosków, bo tylko tak można się rozwijać
... a ja nie mam nic debest
Bertone napisał(a):
Bertone napisał(a):
W 2009 roku zrobiłam około 30 000 zdjęć. Na początku 2010 postanowiłam zrobić mniej, a lepsze. Pierwsze założenie się udało - i to bardzo. Drugie? Nie wiem. Wydaje mi się, że tak, choć na pewno mogłoby być lepiej.
Na pewno powoli odnajduję swój styl. Zaczynam świadomiej wybierać tematy.
Postanowienie na 2011? Takie samo jak rok temu - mniej zdjęć, a lepszych.
ciąg dalszy
i ostatnie.
Ostatnie zdjęcie - zrobione plastikową jednorazówką
Rok 2010 był przede wszystkim "krótki". Robiłem mniej zdjęć niż chciałem, ale wydaje mi się, że sporo się w tym czasie nauczyłem. Powiększyłem też szkalrnie i zdążyłem obyć się z nią obyć.
Plany na 2011? Więcej wypadów fotograicznych, z których będę czerpał doświadczenie. Kupić statyw i softa, pobłyskać trochę. I akty mnie strasznie kuszą. Nowa pucha
Kolejne
Osobna wrzuta Teresowa
Odważyłem się i wrzucić moje tutaj.
Chociaż dopiero co zacząłem przygodę z fotografią (od lipca), więc moje Best of 2010 jest znacząco mniej imonujące w porównaniu do poprzedników. Nie miałem żadnych celów, zaś cele na 2011 to powiększyć szklarnie, zaopatrzyć się w halvk'ę i polepszyć jakościowo zdjęcia i w przesłaniu i w obróbce. Amen
edit: no i oczywiście jedno postanowień na 2011 to zawitać na plener