anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Gustaff Foty różne ;)

oldguest
Początkujący

Gustaff Foty różne ;)

Ponoć tu mogą pokazywać swoje prace innosystemowcy 😜 Ja mam Canona i analogową minoltę. Niektórzy mnie znają, a innych witam ponownie na tym forum ;)

No to zacznę od ostatniej sesji.

Strachy na Lachy - Grabaż :)

157 ODPOW. 157
profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

O ja Cię co za fotografia - po prostu rewelka :shock:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
oldguest
Początkujący

Historia pewnej fotografii - Odcinek 2

Jeden z tzw. Tajnych plenerów ;) Postanowiliśmy jak co roku wybrać się na wypad w Polskie góry. Tym razem padło na Beskid Żywiecki, a konkretnie naszym celem drugiego dnia wyprawy było Pilsko. Gdy tam doszliśmy było jeszcze około godziny do zachodu słońca. Wiał mroźny wiatr jednak ja i kolega Ghost postanowiliśmy poczekać. Zmarznięci przycupnęliśmy za kosówką i czekaliśmy obserwując okolicę. W międzyczasie w oddali widać było psującą się pogodę i nadciągające chmury. Czekaliśmy aż promienie słonka rozświetlą przestrzeń pomiędzy górami, a pasem chmur i udało się. Efekt który tu widzicie powstał dzięki 200mm obiektywu, naszemu uporowi i nie zważaniu na zimno oraz cierpliwości :) Zdjęcie to przypomina mi także o szkielecie ryby jaki wniosłem na Pilsko i złożyłem go w ofierze 😜

Pozdrówcia

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

gustaff napisał(a):

Historia pewnej fotografii - Odcinek 2

Jeden z tzw. Tajnych plenerów ;) Postanowiliśmy jak co roku wybrać się na wypad w Polskie góry. Tym razem padło na Beskid Żywiecki, a konkretnie naszym celem drugiego dnia wyprawy było Pilsko. Gdy tam doszliśmy było jeszcze około godziny do zachodu słońca. Wiał mroźny wiatr jednak ja i kolega Ghost postanowiliśmy poczekać. Zmarznięci przycupnęliśmy za kosówką i czekaliśmy obserwując okolicę. W międzyczasie w oddali widać było psującą się pogodę i nadciągające chmury. Czekaliśmy aż rozświetlą przestrzeń pomiędzy górami, a pasem chmur i udało się. Efekt który tu widzicie powstał dzięki 200mm obiektywu, naszemu uporowi i nie zważaniu na zimno oraz cierpliwości :) Zdjęcie to przypomina mi także o szkielecie ryby jaki wniosłem na Pilsko i złożyłem go w ofierze 😜

Pozdrówcia

Fajne światło wyczekałeś.
Co do Pilska - Ości zostały rzucone
:c20

colorful-----
Początkujący

Wiesz co, zupełnie inaczej odbiera się fotografię po przeczytaniu jej historii. Zdjęcia same w sobie są świetne, ale po przeczytaniu opisu człowiek zaczyna czuć zapach, wiatr, chlód, upał, słyszy ciszę, czuje się klimat i treść danego zdjęcia, zaczynają one istenieć swoim życiem i tworzyć odrębny świat. Przepięknie!

oldguest
Początkujący

Czyli z łopisem może być :) ??

Postaram się opisywać również technikalia jeśli zajdzie taka konieczność :)

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

gustaff napisał(a):

Czyli z łopisem może być :) ??

Gdyby na Plasystation wymyślili "Opisomaszynę" to byś niepodzielnie rządził :)

Naprawdę masz dar do słowa pisanego, podziwiam :smileythumbsup:
Foty są naprawdę dobre.

marcinnek_
Początkujący

mister poeta! :)

fajna sprawa bo pozwala zostać z każdą fotką na odrobinę dłużej niż gdy lecą hurtowo i każdej poświęca się kilka sekund. a zasługują na to, czego nie trzeba Ci pewnie mówić :)

oldguest
Początkujący

Historia pewnej fotografii - Odcinek 3

Mgiełka unosząca się na polach przy rzece Gwdzie jest jak czarodziejka. Jak za dotknięciem różdżki potrafi nieużytki rolne i łąki zamienić w krajobraz niemal westernowy. Tak właśnie było gdy zamiast siedzieć przed telewizorem i oglądać spazmatyczne ruchy polskich piłkarzy na Mistrzostwach świata w piłce kopanej, wypuściłem się z aparatem by troszkę pofocić. Cisza, spokój i odrealnienie zamiast pisków, jęków, zachwytów i porażek jakie były kolacją każdego niemal Polaka tego właśnie wieczoru :) Patrząc na to zdjęcie zawsze będę wiedział, że to ja wybrałem lepiej spędzając swój wolny czas na fotografowaniu niż oglądaniu kolejnej kompromitacji naszych "orłów" ;) Zdjęciu temu nadałem roboczy tytuł - "Arizona we mgle", a to zwykłe pole pod Ujściem niedaleko Piły...

Pozdrawiam - Gustaff

profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

Fotografie - Nic ująć, nic dodać. :shock:

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600
Starosta.
Początkujący

Zdjęcia świetne - z przyjemnością się je ogląda + opis, w który się wczytałem. Rewelka jak dla mnie :c4

Nie myślałeś może na napisaniem jakiejś książki :question:

Bądź co bądź masz kolejnego stałego bywalca :nauseated_face:
Pozdrawiam :c22

Pozdrawia Starosta :grin: