Podziel się wrażeniami!
Ponoć tu mogą pokazywać swoje prace innosystemowcy 😜 Ja mam Canona i analogową minoltę. Niektórzy mnie znają, a innych witam ponownie na tym forum
No to zacznę od ostatniej sesji.
Strachy na Lachy - Grabaż
Wow
ostatnia czad
chyba bedziesz mi focic samochod jak bede chcial wystawic go na allegro
dla mnie odjazdowe
Pięknie pokazane, piękne auto
Historia pewnej Fotografii - Odcinek 11
Luty 2010 rok. Wydmy na wyspie Fuerteventura wyglądają w nocy ciekawie jednak światła licznych miast i osad znajdujących się w pobliżu dają nieprzyjemną poświatę. Żeby zrobić w miarę niezakłóconą światłami miast fotografię trzeba albo zniżyć aparat do poziomu ziemi albo wejść w zagłębienie w piachu. Zagłębienia mają jednak to do siebie że całe wrażenie przestrzeni jakie chce się oddać na zdjęciu idzie sobie na grzyby. Szczerze wam powiem, że wolę te nasze polskie wydmy w okolicach Łeby. Na Fuerteventura piach jest w wielu miejscach niemal skamieniały i nogi niezbyt często zapadają się w niego. Zdziwiło mnie to gdyż na zdjęciach wygląda to jak pustynia a w rzeczywistości jest jakby skorupą nałożoną z piachu na skały wulkaniczne będące główną składową wyspy. Postanowiłem pójść samotnie w nocy i pofotografować te wydmy, jednak foty nie wyszły zbyt pięknie ze względu na mgłę jaka panowała w tej części wyspy. Mgła niewielka ale wzmagała poświatę od miasta i ograniczała fotografowanie na dłuższych ogniskowych. Zawiedziony tym faktem i nieco rozczarowany postanowiłem pobawić się troszkę komórką 😜 Oto efekt tej zabawy 😜
Bardzo lubię malowanie światłem. Efekty zabawy są co najmniej intrygujące
Ostatnie , jak dla mnie - bombowa bardzo dobre
wow jak?gdzie?jakkkkkkkkkk?
genialne
Sie masz Sławczak, lubię zaglądać na Twoja stronkę oraz do albumu na KKM (choć mam w nim akurat zaległości) i lubię Twoją otwartość na świat i to jak go pokazujesz na swoich fotografiach, nie raz pisałem w supelatywach o Twoim "oku" i wyczuciu wielu tematów. Ten cykl z historią w tle jest świetny, lekko napisane, często z ukrytym morałem i okraszone dobrymi zdjęciami.
więcej, więcej