anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Gwarancja Extra na obiektywy.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Gwarancja Extra na obiektywy.

Nie widziałem żadnej informacji na ten temat, więc podaję, że istnieje możliwość wykupienia 3 lub 5 letniej gwarancji extra na obiektywy Sony.
A do 30 czerwca 2010 wszystkie Alfy kupione w Centrach Sony mają standardowo wydłużoną gwarancję do 5lat, (w przypadku zestawów kitowych gwarancja obejmuje również obiektywy).

48 ODPOW. 48
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

12MaRTiN90 napisał(a):

a tak strzelam :slight_smile: bo właśnie tam niema konkretnej informacji.. (dla mnie..)

Czyli jedno gdzie kupiłem :question:

:c50 LINK
od 5-tego wyniku masz przykładowe sklepy z taką ofertą......

12MaRTiN90
Nowicjusz

Dzięki kris :c20

____A500 | 8 | 18-55 | 55-200 | HVL-F42____
profile.country.pl_PL.title
12MaRTiN90
Nowicjusz

znalazłem w necie takie coś
wzór
i
wniosek

tyle, że to jest z tego sklepu cyfrowe.pl (są i inne oferty w innych sklepach)
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/sony-gwarancja-sony-extra-lustrzanki---do-3-lat.html
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/sony-gwarancja-sony-extra-lustrzanki---do-5-lat.html

pewnie głupie pytanie ale trzeba to płacić :question: Przecież jakbym kupował nową lustrzankę to dostaje się tą gwarancję gratis. Chciałem kupić właśnie nową i pytałem o te gwarancję i bez żadnych dodatkowych opłat dostałbym 5 lat gwarancji na body i obiektyw.
Postanowiłem na razie zostać przy mojej A330 i myślę nad rozszerzeniem tej gwarancji stąd moje głupie pytanie :rolling_eyes:

Tylko mnie nie zjedźcie.. :c3

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

12MaRTiN90 napisał(a):

znalazłem w necie takie coś
wzór
i
wniosek

tyle, że to jest z tego sklepu cyfrowe.pl (są i inne oferty w innych sklepach)
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/sony-gwar" target="_blank ... 3-lat.html
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/sony-gwar" target="_blank ... 5-lat.html

pewnie głupie pytanie ale trzeba to płacić :question: Przecież jakbym kupował nową lustrzankę to dostaje się tą gwarancję gratis. Chciałem kupić właśnie nową i pytałem o te gwarancję i bez żadnych dodatkowych opłat dostałbym 5 lat gwarancji na body i obiektyw.
Postanowiłem na razie zostać przy mojej A330 i myślę nad rozszerzeniem tej gwarancji stąd moje głupie pytanie :rolling_eyes:

Tylko mnie nie zjedźcie.. :c3

zacznijmy od rozróżnienia:
Gwarancję daje producent i w przypadku SONY jest to 2 lata
Gwarancję EXTRA wykupuje użytkownik i jest "dodatkiem".

Są czasami promocje w sklepach, że kupując :c56 dostajesz gwarancję extra, ale jest to "bonus"/"gratis"/"dodatek"

12MaRTiN90
Nowicjusz

kris napisał(a):

Są czasami promocje w sklepach, że kupując :c56 dostajesz gwarancję extra, ale jest to "bonus"/"gratis"/"dodatek"

Czyli mam rozumieć, że w ofercie którą widziałem sprzedawca daje tą gwarancję extra jako dodatek, nazwijmy to "chłyt marketingowy" żeby lepiej mu się sprzedawały Alfy :smileyquestion:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

12MaRTiN90 napisał(a):

A normalnie to on też za to musi/ał zapłacić :question:

Czy to ma jakiekolwiek dla Ciebie znaczenie czy on to płaci ze swojej kieszeni czy po prostu partia towaru była objęta chwilową promocją? Chyba liczy się korzyść dla klienta końcowego...

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

12MaRTiN90 napisał(a):

kris napisał(a):

Czyli mam rozumieć, że w ofercie którą widziałem sprzedawca daje tą gwarancję extra jako dodatek, nazwijmy to "chłyt marketingowy" żeby lepiej mu się sprzedawały Alfy :question:

tak. Gwarnacja EXTRA to dodatkowa usługa.
Dodam jeszcze bo obawiam się, że tego też nie wiesz: Gwarancja = 2 lata. Gwarancja extra = 3 lub 5 lat (zależy od wyboru), ale to się nie sumuje z gwarancją! Czyli kupując 3-letnią EXTRA masz 3 lata gwarancji (a nie 2+3).

12MaRTiN90
Nowicjusz

kris napisał(a):

12MaRTiN90 napisał(a):

kris napisał(a):

Czyli mam rozumieć, że w ofercie którą widziałem sprzedawca daje tą gwarancję extra jako dodatek, nazwijmy to "chłyt marketingowy" żeby lepiej mu się sprzedawały Alfy :question:

tak. Gwarnacja EXTRA to dodatkowa usługa.
Dodam jeszcze bo obawiam się, że tego też nie wiesz: Gwarancja = 2 lata. Gwarancja extra = 3 lub 5 lat (zależy od wyboru), ale to się nie sumuje z gwarancją! Czyli kupując 3-letnią EXTRA masz 3 lata gwarancji (a nie 2+3).

Dzięki kris akurat to wiedziałem, ale itak dzięki wielkie zawsze to jakieś potwierdzenie :c20

A swoją drogą to moja A330 jest z 1.02.2010, wyrobią się jeszcze w sklepie żeby dostać tą GW :smileyquestion:

jareklubicz.
Poszukiwacz

12MaRTiN90 napisał(a):

A swoją drogą to moja A330 jest z 1.02.2010, wyrobią się jeszcze w sklepie żeby dostać tą GW :question:

Jasne że się wyrobisz ,masz czas do końca normalnej gwarancji czyli do lutego 2012 .
Napisz maila na ten adres sonyinfo.pl@eu.sony.com ,podaj swoje dane teleadresowe a wszystkie dokumenty dostaniesz pocztą .

12MaRTiN90
Nowicjusz

jareklubicz napisał(a):

12MaRTiN90 napisał(a):

A swoją drogą to moja A330 jest z 1.02.2010, wyrobią się jeszcze w sklepie żeby dostać tą GW :question:

Jasne że się wyrobisz ,masz czas do końca normalnej gwarancji czyli do lutego 2012 .

właśnie na tej stronie pisze, że trzeba to zrobić do roku po zakupie lustrzanki

Więc jak to jest :smileyquestion:

edit:
Widzę, że dodałeś maila. A Tobie przedłużyli :smileyquestion: