Podziel się wrażeniami!
Nie widziałem żadnej informacji na ten temat, więc podaję, że istnieje możliwość wykupienia 3 lub 5 letniej gwarancji extra na obiektywy Sony.
A do 30 czerwca 2010 wszystkie Alfy kupione w Centrach Sony mają standardowo wydłużoną gwarancję do 5lat, (w przypadku zestawów kitowych gwarancja obejmuje również obiektywy).
sadam napisał(a):
Nie widziałem żadnej informacji na ten temat, więc podaję, że istnieje możliwość wykupienia 3 lub 5 letniej gwarancji extra na obiektywy Sony.
A do 30 czerwca 2010 wszystkie Alfy kupione w Centrach Sony mają standardowo wydłużoną gwarancję do 5lat, (w przypadku zestawów kitowych gwarancja obejmuje również obiektywy).
3lata - 89zł
5lat - 319zł
sadam napisał(a):
3lata - 89zł
5lat - 319zł
Oczywiście
My wiemy, że oczywiście, ale specjalnie podkreśliłem, bo zawsze się znajdzie ktoś, kto będzie biadolić, że zapłacił za 3 lata a dostał 1 rok. (bo 2 są z definicji)sadam napisał(a):
Oczywiście
2 lata z definicji są od października roku 2009, wcześniej była gwarancja roczna. A, że gwarancję extra można wykupić przed upływem roku od daty zakupu to wiele osób może z niej skorzystać.
A jeśli obiektyw był kupiony w lipcu 2009 to mogę wykupić gwarancję extra
Jak zrobisz to przed lipcem 2010, to tak.
No i kupiłem gwarancję extra na 70-400
szkiełka są podciągnięte pod aparaty ,czyli tak samo jak na aparaty wykupujemy gwarancję,tzn.te same ceny