anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ShoutBox

profile.country.pl_PL.title
zi3000
Początkujący

ShoutBox

13 715 ODPOW. 13 715
doslav.
Poszukiwacz

Tęskniliście choć troszeczkę? :slight_smile:

Bo o nudzie to raczej nie można mówić... Szczególnie jak się weźmie pod uwagę shoutbox :c7 Dłuższą chwilę musiałem się przebijać...

W każdym razie miłego niedzielnego wieczorku wszystkim - a dla mnie czas na "opędzlowanie" galerii ;)

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

kris napisał(a):

ja robię na cRAWach.
Lajam dał mi radę, by cRAWy używał w sytuacjach "spokojnych", a tych kluczowych najważniejszych - RAWów, bo mają więcej bitów.
Nie mniej jednak, ja jeszcze nie widzę różnicy między jednym, a drugim (wyciąganie detali z niedoświetleń/przepałów). Ale warto sprawdzić samemu.

RAW+JPEG - świetna sprawa. Zrzucasz zdjęcia na kompa i przeglądasz tylko JPEGI i jeśli coś jest nie tak - odpalasz RAWiarkę.

Nie mniej jednak, ja wolę zrobić mniej zdjęć lub zastosować mocną selekcję - dzięki temu mogę sobie pozwolić na wyłącznie RAWY. Poza tym ja już się przyzwyczaiłem do wywoływania rawów i rzadko, które zdjecie jest obrabiane w PSuju przeze mnie - w moim przypadku Lightroom styka :thumbsup:

Tylko błyskawicznie to zacieśnia wolne miejsce na pamięci. Używam cRAW+jpg i po niedzielnym, krótkim wypadzie miewam 2GB pstryków...Muszę niedługo pozamiatać na dysku ;)

doslav napisał(a):

Tęskniliście choć troszeczkę?

No pewnie, że tak dośku :D

tweety------
Początkujący

Doslav, witaj. Jak tam pociecha?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Doslav alive :smileytwisted:

czekam na odp. i realizację mojego zapytania w Twoim albumie ;)

btw
dzisiaj się nikt nie doczeka 4k bo już spadam :c10

tweety------
Początkujący

Dobranoc, ja też już uciekam pod kołderkę :c10

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Bywajcie krisie i tweety no i na mnie też już pora. Zmarzłem ciut dzisiaj i czas się zagrzać w ciasnym lecz własnym koju :c10

wojtek0
Początkujący

Witam i miłego życzę wszystkim o poranku :c10

acinloop
Nowicjusz
jareklubicz.
Poszukiwacz

Witam z rana w dość dobrym nastroju ,odebrałem wyniki histo... i jest wszystko :thumbsup: więc teraz chyba wezmę się za czytanie ,i pewnie będzie to 12 tomowa encyklopedia :slight_smile:

rakastan00
Poszukiwacz

Witam, ja już po kawce i w końcu przestałam ziewać.
No to teraz do pracy rodacy. Trzeba nadrobić parę zaległości z poprzedniego miesiąca.
Później jeszcze wpadnę popatrzeć co u Was.