Podziel się wrażeniami!
Tęskniliście choć troszeczkę?
Bo o nudzie to raczej nie można mówić... Szczególnie jak się weźmie pod uwagę shoutbox Dłuższą chwilę musiałem się przebijać...
W każdym razie miłego niedzielnego wieczorku wszystkim - a dla mnie czas na "opędzlowanie" galerii
kris napisał(a):
ja robię na cRAWach.
Lajam dał mi radę, by cRAWy używał w sytuacjach "spokojnych", a tych kluczowych najważniejszych - RAWów, bo mają więcej bitów.
Nie mniej jednak, ja jeszcze nie widzę różnicy między jednym, a drugim (wyciąganie detali z niedoświetleń/przepałów). Ale warto sprawdzić samemu.
RAW+JPEG - świetna sprawa. Zrzucasz zdjęcia na kompa i przeglądasz tylko JPEGI i jeśli coś jest nie tak - odpalasz RAWiarkę.
Nie mniej jednak, ja wolę zrobić mniej zdjęć lub zastosować mocną selekcję - dzięki temu mogę sobie pozwolić na wyłącznie RAWY. Poza tym ja już się przyzwyczaiłem do wywoływania rawów i rzadko, które zdjecie jest obrabiane w PSuju przeze mnie - w moim przypadku Lightroom styka
doslav napisał(a):
Tęskniliście choć troszeczkę?
Doslav, witaj. Jak tam pociecha?
Doslav alive :smileytwisted:
czekam na odp. i realizację mojego zapytania w Twoim albumie
btw
dzisiaj się nikt nie doczeka 4k bo już spadam
Dobranoc, ja też już uciekam pod kołderkę
Bywajcie krisie i tweety no i na mnie też już pora. Zmarzłem ciut dzisiaj i czas się zagrzać w ciasnym lecz własnym koju
Witam i miłego życzę wszystkim o poranku
Witam z rana w dość dobrym nastroju ,odebrałem wyniki histo... i jest wszystko więc teraz chyba wezmę się za czytanie ,i pewnie będzie to 12 tomowa encyklopedia
Witam, ja już po kawce i w końcu przestałam ziewać.
No to teraz do pracy rodacy. Trzeba nadrobić parę zaległości z poprzedniego miesiąca.
Później jeszcze wpadnę popatrzeć co u Was.