Podziel się wrażeniami!
ale ja nie mówię, że uvkami są be i nie mają żadnych atutów. Dlatego napisałem, że każdy powinien sobie wyrobić ten pułap, po który warto.
Tomku -Tobie się nie dziwię, że masz UV - przy Twoim grasowaniu po górach i skałach to ma jakieś uzasadnienie.
ale i tak nie wiesz co by się stało z 16-105 gdyby nie miał UV (a dekielek gdzie był ? a osłona PS gdzie była ?)
kris napisał(a):
ale ja nie mówię, że uvkami są be i nie mają żadnych atutów. Dlatego napisałem, że każdy powinien sobie wyrobić ten pułap, po który warto.
Tomku -Tobie się nie dziwię, że masz UV - przy Twoim grasowaniu po górach i skałach to ma jakieś uzasadnienie.
ale i tak nie wiesz co by się stało z 16-105 gdyby nie miał UV (a dekielek gdzie był ? a osłona PS gdzie była ?)
przez ponad 30 lat focenia nigdy nie uderzyłem aparatem
czasem zahaczę o jakiegoś krzaczora ale od tego jest osłona ps a i te mam wszystkie fabryczne
w ternach górzystych tam gdzie jesteśmy bliżej tego promieniowania to tak ale na równinie mazowieckiej nie widzę zastosowania UV-ki
fotka z pożegnania z Lajamem na Centralnym http://img269.imageshack.us/img269/5769/img1732ct.jpg" target="_blank
no widzisz
najlepszą osłoną dla przedniej soczewki jest dekielek wsparty osłoną
co nie
Nie mam nic naprzeciw dekielkowi ale go zgubiłem z obiektywu
Widocznie się nie szwendasz Szfendaku jako ja lub co może bliższe prawdy jesteś rozważniejszy
U mnie to już też ca. 20 letnia tradycja upadków z wysokości ze sprzętem (za każdym razem najpierw badałem straty na nim potem na sobie diagnoza)
ja tam wolę wzloty niż upadki
ostatni upadek też wspominam tak jak to napisałeś - najpierw czy sprzęt cały (cajsik), a potem co z moją nogą
Teraz to tylko dzięki zdjęciu kolegi z jego nokii wiem, w którym miejscu odniosłem kontuzję po której nie mam już chyba śladu (gdzieś pod niesfornymi włosami może jakaś blizna) ale na każdym zdjęciu z alfy widać do dziś niestety gdzie nią walnąłem.
Tomek69N napisał(a):
Widocznie się nie szwendasz Szfendaku jako ja lub co może bliższe prawdy jesteś rozważniejszy
SZFENDAK napisał(a):
może też zmysł równowagi(od 10 roku życia przewróciłem się tylko 2 razy)
SZFENDAK napisał(a):
fotka z pożegnania z Lajamem na Centralnym http://img269.imageshack.us/img269/5769/img1732ct.jpg" target="_blank" target="_blank