anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

E15 sam sie wlacza w uspieniu.

pycinavol2
Poszukiwacz

E15 sam sie wlacza w uspieniu.

Witam, 3 dni temu kupilem sony vaio E15 intel i3 z wbudowanym rapid wake. Problem polega na tym ze po zlozeniu laptopa powinien przejsc w stan uspienia (i jak to nam powiedzial sprzedawca "blyskawicznie sie uruchomic po otwarciu klapy") lecz laptop sam sie wybudza bez jakiejkolwieg ingerencji. Po zlozeniu przechodzi w stan uspienia a nastepnie po jakis 5/10 m , czasami dluzej, sam sie przebudza. Nie mam pojecia w czym lezy problem, ale gdy np. zostawiam go na full naladowanej bateri na noc to rano juz go nie można właczyć. Producent pisze ze powinno wytrzymac na baterii okolo 10 dni. Tak samo dziwi mnie fakt, ze sam sie wlacza a mozna to poznac bo wentylatorze i ikonach od wifi i statusu bateri. 

4 ODPOW. 4
profile.country.pl_PL.title
bartjakubiec
Poszukiwacz

U mnie tez bylo podobnie, ze sam sie wybudzal.
Powodem byla bezprzewodowa myszka, i nie wiem w nocy ona sama sie minimalnie gdzies ruszyla i juz laptop sie budzil, u mnie pomoglo wylaczanie myszy na noc. Ale czytalem, ze tez moze to powodowac progam jakis, albo popatrz czy nie masz zaplanowanych na noc aktualizacji o 3:00.
pycinavol2
Poszukiwacz

To samo sie dzieje przy wypietej myszce i przy wyłączonej zaporze i aktualizacjach . Wybudza sie nie zaleznie od pory dnia i za każdym razem. Nie wiem czy to jest wina sprzetowa czy systemowa i nie mam pojecia czy oddawac to do serwisu czy czekac bo jest to strasznie wkurzajace i irytujace

pycinavol2
Poszukiwacz

Juz doszedłem do jednego . Po wpisaniu w komendach powercfg lastwake wyskoczylo mi ze wybudza "UpdateScreensaverStateSONY". I teraz pytanie do was, jak to można wyłączyc ? 

profile.country.pl_PL.title
warjan
Nowicjusz

Prawym przyciskiem myszy kliknij, gdy będziesz na samym pulpicie. Wybierz Personalizacja i sprawdź, czy masz włączony wygaszacz ekranu (no dole, po prawej stronie jest ikonka). Pokaże się okno, w którym możesz wybrać czas włączenia lub wyłączyć (wybierz listy po lewej "Brak").