- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
problem z zainastalowaniem programow.
witam!kupilem FZ21Z mam problem z zainstalowaniem Java......tzn.pokazuje ze jest zainstalowana ale nie dziala - bily kwadrat z czerwonym krzyzykiem
Prosze o pomoc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pomóc nie pomogę, ale pocieszę - mam to samo w FZ21M. Java milczy jak zaklęta. Może ktoś wie jak ją przymusić do działania. Przypuszczam, że winowajcą mogą być jakieś ustawienia Visty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
udalo mi sie zainstalowac Jave i dziala.
polecam wejscie na strone banku slaskiego oraz link www.ingbank/pomoc lub ogolnie pomoc techniczna.opisane super i DZIALA......narescie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Java się w końcu uruchomiła. Pojawił się monit z błędem certyfikatu, w którym można było zgodzić się na działanie Javy pomimo tego błędu. Wcześniej ten monit się nie pojawiał. Być może pomogło odinstalowanie Nortona 360, którego wersja trial jest preinstalowana w nowych VAIO. W sumie zalecam usunięcie Nortona, bo mocno spowalnia system. Zamiast niego używam darmowego programu Avira Antivir i standardowego firewalla Visty. Różnica na plus jest zauważalna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
witam!ja od razu nortona odinstalowalem.
polecam bardzo Kasperskego Antywirus - rewelka
mam inny problem;
- kupilem flash kart - nie moze znalezc sterownika Mass Storage Device
- kupilem nokie 6120 - przy bluetooth - - nie moze znalezc sterownika
bluetooth peripheral device
moze masz jakies pomysly na to................
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
1. Pytanie jaką kartę kupiłeś. Ja sprawdzałem Sony Memory Stick 512MB oraz MMC 1Gb. Obie działają bez problemów. FZ21M obsługuje karty Memory Stick, SD, SDHC i MMC. Jeśli masz jakąś inną to klops. Problemem może być też jej wielkość. Sony podaje, że testowano karty SD (czyli najpopularniejsze) do pojemności 2GB. Czyli nie wiadomo, czy karty o większych pojemnościach zadziałają. Jeśli masz SD 4GB i nie działa, to najlepiej zrobić eksperyment z kartą mniejszą. Jeśli mniejsza zadziała to sprawa będzie jasna.
2. Ja mam telefon ERA MDA Compact i połączenie Bluetooth działa bez zarzutu, więc jak się nie ma u siebie podobnego problemu, to trudno coś stwierdzać. Sterowników Vista szukała, znalazła i bez problemu zainstalowała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
witam!
karty o ktrorych piszesz u mnie rowniez chodza.
mi chodzilo o kartte zewnetrzna na usb (flash karte).
kupilem sony 1gb , a teraz mam transcend 1gb - na obu pislao kontatybilne z vista
i na obu system nie umie znalezc sterownika,ktorego wczesniej opisalem.................................
co jest grane??????????????????
pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Aaa, chodzi o Pendrive, zwane też USB Flash. Termin Flash Card zarezerwowany jest dla kart Flash, SD, MMC, XD itd. 🙂
Też testowałem współpracę pendrive'a 0,5GB i poszedł bez problemu, mimo że ma chyba z 3 lata i jest bezfirmowy. Więc trudno powiedzieć. A czy jesteś pewien, że podczas instalowania sterowników masz połączenie z Internetem? Jak nie ma sterownika lokalnie to sterowniki szukane są w Internecie.