anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony VCF22L1E

profile.country.PL.title
zielony28x
Nowicjusz

Sony VCF22L1E

Mam tego laptopa pół roku, bateria już nie trzyma tyle ile powinna. Czy to normalne że już po pół roku jej czas pracy zmalał o 1/3? Bo zaczyna mnie to irytować i zastanawiam się czy to normalne. Zgłaszając ten problem oddaje się całego laptopa czy samą baterię? Laptop w sumie cały czas był podpięty pod prąd, ale to wpływu na baterię przecież nie ma.

6 ODPOW. 6
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

zielony28x napisał(a):

Laptop w sumie cały czas był podpięty pod prąd, ale to wpływu na baterię przecież nie ma.

Witaj,

Ja w ten sposób załatwiłem sobie baterię w poprzednim Vaio... :|

Sugeruję jak najszybciej zacząć używać funkcji Battery Care i jednak czasami (raz w tygodniu) pozwolić żeby ten akumulator się rozładował.

Pozdrawiam,

profile.country.PL.title
zielony28x
Nowicjusz

na 50% czy 80% ?

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

O ile faktycznie cały czas pracujesz z zasilaczem sieciowym to sugerowałbym ustawić 50%.

Pozdrawiam,

profile.country.PL.title
zielony28x
Nowicjusz

dzięki :) jednak 80 będzie odpowiednie. Zastanawiają mnie opcje zasilania w vaio care. Przy podłączonym zasilaniu opcja: tryb wydajny wiatrak przyśpiesza i chodzi głośno, na trybie cichym jest znacznie wolniejszy wiatrak i jest ciszej, na trybie zrównoważonym jest normalne. Wszystko to przy podłączonym kablu, to jest normalne? Dodatkowo te ustawienia nie zmieniają ustwień trybu zasilania windowsowego. Czy te ustawienia z Vaio care coś dają? Jeżeli ustawię na tryb cichy to czy przy podłączonym kokpie do zasilacza spadnei wydajność kompa czy nie? Mnie NAJBARDZIEJ TYLKO DZIWI ten wiatrak że od razu zaczyna głośno chodzić na trybie wydajnym. A gdy ustawiam wydajny w opcjach windowsowych to nic sie nie dzieje.

nazan-----
Nowicjusz

na moim f22 zużycie baterii po 9 miesiącach 1% ładowanie ustawione na 50% laptop podłączony do zasilacza , bateria nigdy nie została rozładowana do 0%

profile.country.PL.title
zielony28x
Nowicjusz

Czy moge zainstalować na swoim komputerze vaio care 7? nie ma go oficjalnie w żadnej aktualizacji do modelu vpcf22l1e ale piszą że nowe vaio care 7 jest przeznaczone dla modeli vpc... Chcę żeby wszystko działało ale nie wiem czy nie pogorszę sobie jak to zainstaluję. Tak więc warto czy nie warto można czy nei można? Czy jest to wpełni kompatybilne z moim laptopem a może nei skoro nie dali aktualizacji bezpośrednio do mojego modelu. Albo niech dzadzą na vaio update :D będę spokojniejszy 😜

I jak da radę to proszę odpiszcie na poprzedni post.