anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SVE1512M6ESI - niekończące się bluescreeny (BSOD), głównie STOP 0x7a

profile.country.pl_PL.title
beniokk
Nowicjusz

SVE1512M6ESI - niekończące się bluescreeny (BSOD), głównie STOP 0x7a

Witajcie.

Swój post opublikowalem juz na amerykanskiej stronce SONY: http://community.sony.com/t5/VAIO-Hardware-Networking/Neverending-Bluescreen-STOP-0x000000F4-on-VAIO....

W duzym skrocie: po przejsciu z win 8 na win 7 64bit zmagam sie z b. czestymi BSODami o sygnaturach: 0x7a (KERNEL DATA INPAGE ERROR), jak rowniez 0x4. Czasami, po kolejnych restartach pojawia sie rowniez bialy monit na czarnym tle: DISK READ ERROR.

Sprawdzalem CHDSKiem - nic, kombinowalem z plikiem stronnicowania (zarowno na ustawieniach: zarzadzany automatycznie przez system, jak i stosowanie mnoznika WIELKOSC RAM X 1,5) - nie pomoglo. Naprawialem/skanowalem rejestr RegCure Pro, CCleanerem - wykryl, usunal bledy, a BSODy nadal wystepuja. Ponadto, sprawdzilem dysk (bo na bledy tego podzespolu wskazuja wpisy na roznych forach) HDD REGENERATOREM w trybie REGENERATION - skan trwal ponad 21h (!) i rowniez nie wykryl zadnych nieprawidlowosci/bad sectorow/delayow.

Zainstalowalem oryginalne sterowniki dla mojego laptopa prosto ze stronki SONY. Jestem naprawde zdesperowany, zastanawiam sie nad oddaniem komputera do serwisu gwarancyjnego (VAIO kupilem w grudniu 2012), ale nie do konca jestem przekonany, czy to faktycznie dysk nawalil.

Pomozcie, blagam.

Jesli bywasz/jestes z Warszawy i mi pomozesz, to stawiam duuze piwo! :slight_smile:

1 ODPOWIEDŹ 1
darnaz
Poszukiwacz

Kompa do serwisu. Wygląda na awarię płyty głównej.