anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VAIO SVE1513 problem z systemem

ROZWIĄZANE
mick909090
Nowicjusz

VAIO SVE1513 problem z systemem

Witam,

dzisiaj pojawił się problem z moim vaio. Włączyłem go i wyskoczyła ikona vaio jak zwykle i potem coś napomknął o naprawie dysku i pojawił się szary ekran. Od tamtej pory nic się nie ruszyło, wyłączyłem go i włączyłem, ale teraz nawet się nie pojawia logo vaio. Jest tylko szary ekran i czasami wskaźnik myszy. Na początku przy włączeniu przez minutę mruga dioda dysku twardego, przy wyłączaniu też mruga. Poza tym nic się nie dzieje.

Proszę o pomoc, nie wiem kompletnie co mam robić,

mam sporo ważnych danych, czy jest możliwość ich odzyskania?

Pozdrawiam

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
mare37
Użytkownik

Niestety ale system 8.1 jest niedopracowany oraz drivery. U mnie sie rozsypal caly czarny ekran i tylko mielil dysk. Poniekad moja wina bo nagrywarka psula plyty i jak zaczalem czyscic cleanerem to za duzo rejestru wyrzucilem.
Wcisnij przycisk asist na wylaczonym. Kliknij odzyskiwanie systemu. Zainstaluje nowa wersje win8. Powonienes zrobic wczesniej podzial dysku na dwie partycje i na drugiej trzymac dane. Przy odzyskiwaniu masz mozliwosc pozostawienia niektorych folderow. Zapyta sie. To tyle.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1
mare37
Użytkownik

Niestety ale system 8.1 jest niedopracowany oraz drivery. U mnie sie rozsypal caly czarny ekran i tylko mielil dysk. Poniekad moja wina bo nagrywarka psula plyty i jak zaczalem czyscic cleanerem to za duzo rejestru wyrzucilem.
Wcisnij przycisk asist na wylaczonym. Kliknij odzyskiwanie systemu. Zainstaluje nowa wersje win8. Powonienes zrobic wczesniej podzial dysku na dwie partycje i na drugiej trzymac dane. Przy odzyskiwaniu masz mozliwosc pozostawienia niektorych folderow. Zapyta sie. To tyle.