Podziel się wrażeniami!
Witam.
Wybieram się na wakacje i chciałam kupić ładowarkę samochodową, żeby móc korzystać z laptopa w trakcie jazdy. Nie znalazłam ładowarki do tego konkretnego modelu stąd pytanie.
Czy wszystkie laptopy Vaio mają taką samą wielkość wejścia pod akumulator/ładowarkę, czy rozmiary są różne? A jeśli są różne, to jakie modele posiadają tę samą wielkość (jakoś nie mogę tego wygooglować...)
Kup sobie przetwornice do samochodu i podłącz zwykłą ładowarkę. Są takie fajne które wyglądają jak kubek termiczny, żeby pasowały do standardowego uchwytu w samochodzie. Spokojnie wystarczy coś koło 150-200W.
Dzięki za wskazówkę.
Jednak gdybym się upierała na taką ładowarkę, to orientuje się ktoś?
Na pudełku od laptopa nie znam swoich wymiarów wejścia, a wątpię, żebym dała radę to ręcznie zmierzyć na tyle dokładnie.
Końcówkę można zmierzyć dokładnie. Ale nie jest powiedziane, że taki nieoryginalny zasilacz będzie działa dobrze.
Ile taki zasilacz kosztuje? Bo przetwornica o której mówię ~100zł a możesz tam podłączyć inne sprzęty na 230V. Oczywiście do tych 100-200W. Przy okazji teraz zobaczyłem taką co ma od razu gniazdo USB do ładowania np. telefonu czy MP3.
Przetwornica wychodzi niecałe 20zł drożej, jednak nie wiem, czy nie będzie z nią problemów. Różne rzeczy na ten temat zdążyłam przeczytać. Ładowarkę chciałam oryginalną z tym, ze do innego modelu, bo do tego konkretnego nie mogę znaleźć.
Jeśli chcę zmierzyć to mierzę rozumiem wtyczkę? Zwykły centymetr wystarczy, czy może jakiś bardziej dokładny wynalazek?
No raczej suwmiarka. Nie spotkałem się z ładowarkami samochodowymi oryginalnymi do VAIO. A jak jest do VAIO to one mają taką samą wtyczkę (poza jakimiś wynalazkami).
Ok, dzięki. Właśnie głównie chodziło mi o to, czy one mają tę samą wielkość tego wejścia. Znalazłam niby kilka gdzieś w necie, ale raptem do kilku modeli.
No to dzięki wszystkim za odpowiedzi