anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

VPCF13Z1E/B i problem z programami graficznymi

profile.country.pl_PL.title
SelenaV
Początkujący

VPCF13Z1E/B i problem z programami graficznymi

Mam model VPCF13Z1E/B: http://www.sony.pl/product/vn-f-series/vpcf13z1e-b
Kosztował prawie 7tysięcy. Ma wszystko. To nie rozumiem dlaczego do jasnej cholery nie chodzą mi programy graficzne! Naprawdę jestem zła. Mam własny komputer, rewelacyjny komputer. Bardzo drogi komputer. A gdzie mam pracować? Na nim nie mogę.

Zarówno Gimp, jak i Photoshop nie chcą mi chodzić. Pracuję na nich. Robię pracę na zlecenie. Nagle po kilku minutach się wiesza. Albo sie wiesza i odwiesić sie nie może, albo się wiesza i wyskakuje komunikat, że program przestał działać. I "zamknij program". Mam win 7

Błagam, niech mi ktoś wyjaśni, co ja złego robię. Co się dzieje. Miałam kiedyś komp dużo tańszy i dużo gorszy. Ram mały i win xp. Kurde, wszystko chodziło. A tutaj, boje się pracować. Dosłownie traktuję go jak gorszej jakości sprzęt. Nie pracuję na nim, jeśli mogę pracować na czymś innym. To według mnie jest chore. Błagam niech mi ktoś powie dlaczego tak jest! ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(

2 ODPOW. 2
spolDon1fhkbr
Początkujący

Jeśli to nie błąd sprzętowy (a raczej nikła szansa) to problemem będzie uszkodzony/zaśmiecony system operacyjny/wirusy/trojany lub inne gady... Najprościej będzie przywrócić oryginalny system przez VAIO Recovery (utrata danych z dysku C) i sprawdzenia jak problem dalej występuje to trzeba będzie przetestować komputer jakimś programem co sprawdza stabilności i będzie już dużo wiadomo.

jezyk_777
Początkujący

Przy tej konfiguracji Photoshop powinien śmigać jak struś pędziwiatr z kreskówek.
Jak długo pracujesz na nim (czas od zakupu)?? Sprawdź w menedżerze zadań czy coś nie "pożera" za dużo pamięci albo procesora.
Drugie wyjście: Kliknij start następnie poszukaj uruchom (ewnetualnie skrót klawiszowy windows + r) wpisz msconfig i enter. Pojawi ci się narzędzie konfiguracji systemu. W zakładce uruchomione możesz wyłączyć zbędnie uruchamiające się programy przy starcie np. skype, czy program do nadzoru grafiki nvidia (jednakże wyłączając wszystkie możesz również wyłączyć skróty klawiszowe np. regulacja dzwięku - będzie działał ale nie będzie wyświetlał informacji graficznej o zmianie głośności).
Trzecie wyjście: przeskanuj komputer programem antywirusowym - polecam nod32, spyboot'em, combofix - jeśli wina wirusa to owa kombinacja go wykryje.
Czwarta opcja: przywrócenie orginalnie zainstalowanego oprogramowania firmy sony
Piąta opcja: Zainstalowanie czystego systemu Windows - robi się to z czystej płyty instalacyjnej Windows 7 Home Premium w wersji 64 bit i instalujesz na piechotę. System po tym zabiegu (oczywiście po zainstalowaniu sterowników na kluczu z pod spodu laptopa , i podstawowych programów i aktyweacji telefonicznej do firmy Microsoft ) system działa definitywnie szybciej niż orginalnie preinstalowany. Zalecena e przed tym zabiegiem zrobienie płyt recovery jeśli kiedykolwiek będziesz zainteresowana powrotem do orginalnego systemu Sony.