Podziel się wrażeniami!
Witam,
posiadam Vaio VPC-EB4Z1E, laptopa kupilem w czerwcu 2011 od zakupu regularnie aktualizuje windowsa przez windows update, do tej pory nie mam zainstalowanego service packa 1, który zostal wydany w lutym 2011, wogule go nie mam na liscie aktualizacji, przegladalem tez historie instalacji aktualizacji, tam tez go nie ma. Czy wy tez w swoich vaio macie taki problem?, gdzies w internecie wyczytalem, ze ktos juz mial ten sam problem dokladnie z takim samym modelem co ja, jednak jego problem nie zostal rozwizany. Wiem, ze mozna to doinstalowac recznie, ale wolal bym przez winows update, znajoma kupila nie dawno laptopa innej firmy i jej sie ten service pack odrazu zainstalowal automatycznie.
Pozdrawiam
Jeżeli masz aktualizowany komputer regularnie to wytłumacz mi po co niby Ci service pack, on zawiera te drobne aktualizacje zbite w jedno, gdybyś zrobił format to zapewne sp1 pojawiłby się do pobrania w pierwszej kolejności.
Witam,
moze masz racje tylko dlaczego odrazu po zakupie komputera nie doinstalowal go automatycznie, tylko doistalowywal pojedyncze aktualizacje?. Ty w swoim vaio masz doinstalowany service pack? i czy dosinstalowal sie automatycznie?
pozdrawiam
Ja kupiłem swojego w lipcu 2011 i miałem go już zaaplikowanego w systemie.
A nie próbowałeś go ściągnąć ręcznie i spróbować zainstalować?
Wiem ze jest mozliwosc sciagniecia ze strony microsoftu i recznej instalacji, tylko ze podobno ten sposob nie jest za bardzo bezpieczny, moze sie caly sytem posypac, tym bardziej ze nie jest to czysty system postawiony od zera, tylko aktualizowany od roku, a nie chce robic bez potrzeby formata, mam poinstalowanych duzo rzeczy, dlatego naj bezpieczniej bylo by ze by mi to wykryl automatycznie i zainstalowal, tylko dziwna rzecz ze on tej aktualizacji nie widzi wogule od dnia zakupu.
pozdrawiam
Tak jak pisałem, jeżeli masz wszystkie składniki które są w sp1 zainstalowane małymi paczkami to wtedy sp nie jest widoczny w Windows update. Bo i po co miałyby być dwa razy instalowane.