anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dyfuzor na HVL-42AM

oldguest
Początkujący

Dyfuzor na HVL-42AM

Chcę nabyć dyfuzorek na lampkę, czy ktoś używał ew. może coś powiedzieć na temat takiego dyzfuzora: http://allegro.pl/item708706610_dyfuzor ... f42am.html

98 ODPOW. 98
profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

Jeśli już to: Lightsphere C1

dejmien
Nowicjusz

a dlaczego nie ten, o który ja pytałem powyżej? :c8

acinloop
Nowicjusz

Miałem kilka takich "białych pudełek" i byłem niezadowolony i to bardzo :c9

oldguest
Początkujący

acinloop napisał(a):

Nic tak nie pomaga w wyborze, jak rzetelna, poparta argumentami i przykładami opinia :c12

acinloop
Nowicjusz

franek4always napisał(a):

Nic tak nie pomaga w wyborze, jak rzetelna, poparta argumentami i przykładami opinia :c12

Więc czekamy na wyczerpującą odpowiedź na temat dyfuzorów do lamp błyskowych w wykonaniu franek4always
O polecanym przeze mnie dyfuzorze Lightsphere było już w tym temacie napisane, wystarczy przeglądnąć wątek.

oldguest
Początkujący

acinloop napisał(a):

franek4always napisał(a):

Więc czekamy na wyczerpującą odpowiedź na temat dyfuzorów do lamp błyskowych w wykonaniu franek4always
O polecanym przeze mnie dyfuzorze Lightsphere było już w tym temacie napisane, wystarczy przeglądnąć wątek.

Ależ ja nic koledze nie doradzałem/odradzałem :smileymrgreen:

dejmien
Nowicjusz

proponuję każdy po i wystarczy :D a tak nawiasem, może ekipa wróci to się wypowie ktoś jeszcze :)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

ja używam lightsphere i niczego innego już nie założę. Już wolę bez, niż te pudełeczka pożerające światło, ale de facto nie pomagające w lepszym rozłożeniu błysku ;)

jeśli któryś z użytkowników dyfuzora innego niż lightsphere i wyśle go do mnie - deklaruję się na wykonanie testu porównawczego, na potrzeby forum SONY

acinloop
Nowicjusz

acinloop napisał(a):

kris napisał(a):

niż te pudełeczka pożerające światło

Właśnie to miałem na myśli :smileythumbsup:
"Białe pudełka" pochłaniają znaczną ilość świata ponieważ wykonane są z grubego białego plastiku, skierowanie lampy na wprost z założonym dyfuzorem daje mizerne efekty, zdjęcia bywają mocno niedoświetlone. Kierując lampę do góry światło odbite od dyfuzora wraca praktycznie w dół; wynika to z budowy dyfuzora, w górę "leci" bardzo mało światła. Ustawienia pod kątem 45, 60 st powodowało że cześć zdjęcia było dobrze doświetlone a na części górnej zdjęcia powstawał cień.
W lightsphere czegoś takiego nie ma. Jeśli skierujemy lampę w górę światło rozproszy się o 360st w okół nas i w górę, w efekcie otrzymujemy bardzo dużo światła odbitego i rozproszonego co jest efektem oczekiwanym przez nas. Kierując lightsphere na wprost, światło jest rozpraszane przez zaokrąglony dekielek, odbijane jest także w górę. I przede wszystkim lightsphere nie tłumi błysku lampy.

mikael-----
Początkujący

witam poniewaz chce zamowic lampke hvl f42am razem z dyfuzorem ligftsphere mam pytanko co do dyfuzora co do rozmiarowki to rozumiem ze to ma byc P1 (clear) ? ale na alegro znalazlem lightsphere II jakis nowy model ? albo zamiast P czy C bylo J
http://allegro.pl/listing/search.php?sg ... ightsphere
help :?