Podziel się wrażeniami!
Chcę nabyć dyfuzorek na lampkę, czy ktoś używał ew. może coś powiedzieć na temat takiego dyzfuzora: http://allegro.pl/item708706610_dyfuzor ... f42am.html
używam takiego od ponad roku.
Nie ma lepszego
wybierz wersję "clear" (przeźroczystą) z jednym kolorem dekielka (biały)
kris napisał(a):
używam takiego od ponad roku.
Nie ma lepszego
wybierz wersję "clear" (przeźroczystą) z jednym kolorem dekielka (biały)
cloud - jest mleczna. Na hvl42 miałem clear. Teraz na hvl58 kupiłem przez przypadek cloud
pożera więcej światła. Niby bardziej miękkie światło, ale wolałem "clear"
kolorowe dekielki służą do kontroli nad temperaturą światła (blysku). Nigdy ich nie użyłem, więc jak kupowałem zestaw do hvl58, kupiłem z jednym kolorem - zawsze parę złotych taniej
Również posiadam wersję clear i polecam. Mam różnokolorowe nakładki, ale ani razu z nich nie skorzystałem. Może kwestia tego, ze przy białym zawsze jestem pewny efektu, a z kolorowymi to trzeba najpierw trochę poeksperymentować.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi, zamawiam clear'a z mleczną nakładką.
Dyfuzor przyszedł, ale daleko mi do radości
Niby rozmiarowo ma pasować na lampę (P1) ale żeby go założyć trzeba się nieźle nagimnastykować. Dodatkowo wydaje się zbyt ciężki, gdy podnoszę palnik lampy z założonym dyfuzorem to sam opada Na domiar złego brak możliwości korzystania z lampy z dyfuzorem w trybie WL, lampa po prostu się przewraca.
Szkoda, że nikt o tych wadach nie uprzedził mnie przed zakupem :smileyevil:
franek4always napisał(a):
Niby rozmiarowo ma pasować na lampę (P1) ale żeby go założyć trzeba się nieźle nagimnastykować.
Dodatkowo wydaje się zbyt ciężki, gdy podnoszę palnik lampy z założonym dyfuzorem to sam opada
Na domiar złego brak możliwości korzystania z lampy z dyfuzorem w trybie WL, lampa po prostu się przewraca.
popieram slowa krisa , na you tube jest troche filmikow z tym dyfuzorem ,wiec jak mozesz to poogladaj sobie jakie moga byc efekty
krzyho4 napisał(a):
popieram slowa krisa , na you tube jest troche filmikow z tym dyfuzorem ,wiec jak mozesz to poogladaj sobie jakie moga byc efekty