Podziel się wrażeniami!
Witam
Ma lub miał ktoś z Was kiedyś to szkiełko MINOLTA 35-105 mm f/ 3,5-4 i może się podzieli opinią na jego temat?
Dzięki Deviant
Bardziej zależałoby mi na opinii użytkowników tegoż obiektywu.
Opinia to trochę za dużo powiedziane (napisane). Nigdy nie widziałem tego obiektywu na oczy, więc co oczywiste, nigdy go nie używałem. Opinii jako takiej o nim nie mam, ale skoro wiem, że MKropa (KKM) zajmuje się dziedzictwem pod bagnet A, to zwyczajnie podzieliłem się jego "wiedzą" w postaci strony internetowej.
Wiedzę oczywiście gość ma - wystarczy poczytać forum KKM
POzdrawiam
O KKM nie pomyślałem co by tam poszukać -dzięki
Czesc!
Jestem tu Nowy, ale mam pare doswiadczen nt obiektywu MAF 35-105, wiec cos ci podpowiem, moze ci sie to przyda.
Otoz, byly 2 wersje, starsza wpelni metalowa i pozniejsza -plastikowo-metalowa. Obie maja tryb makro, te same wartosci przyslon, robia zblizonem, dobre jakosciowo ostre zdjecia, tryb makro generuje ostre zdjecia z ladnym bokehem, moze tylko na cyfre byc ci za waski kat widzenia obiektywu, bo to dla APSC nie 35mm ale 1,5x wiecej, wiec nie wszytsko z boku zobaczysz. Niemniej niezle zastepuje malo-udanego i calkowicie plastikwoego kita, a poeniaaz jest stosunkowo niedrogi w zakupie ok.250-350zl), uwazam osobiscie ze warto go miec w swoej szklarni. Oczywiscie sa duzo lepsze i bardziej opisane obiektywy, ale on nie jest zly, szczegolnie ten metalowy. Ja uzywalem jednak ten z II-giej generacji, i on tez nie byl zly, ale dla mnie dobry, mam z niego sporo zdjec kwiatow w trybie makro, moze kiedys ci je podesle na maila. Czesc! -Kuba17