anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

JAKAŚ WIEDZA O MINOLTA 35-105 mm f/ 3,5-4

wojtek0
Początkujący

JAKAŚ WIEDZA O MINOLTA 35-105 mm f/ 3,5-4

Witam
Ma lub miał ktoś z Was kiedyś to szkiełko MINOLTA 35-105 mm f/ 3,5-4 i może się podzieli opinią na jego temat?

5 ODPOW. 5
wojtek0
Początkujący

Dzięki Deviant
Bardziej zależałoby mi na opinii użytkowników tegoż obiektywu.

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Opinia to trochę za dużo powiedziane (napisane). Nigdy nie widziałem tego obiektywu na oczy, więc co oczywiste, nigdy go nie używałem. Opinii jako takiej o nim nie mam, ale skoro wiem, że MKropa (KKM) zajmuje się dziedzictwem pod bagnet A, to zwyczajnie podzieliłem się jego "wiedzą" w postaci strony internetowej.

Wiedzę oczywiście gość ma - wystarczy poczytać forum KKM

POzdrawiam

wojtek0
Początkujący

O KKM nie pomyślałem co by tam poszukać -dzięki

kuba17-----
Początkujący

Czesc!
Jestem tu Nowy, ale mam pare doswiadczen nt obiektywu MAF 35-105, wiec cos ci podpowiem, moze ci sie to przyda.
Otoz, byly 2 wersje, starsza wpelni metalowa i pozniejsza -plastikowo-metalowa. Obie maja tryb makro, te same wartosci przyslon, robia zblizonem, dobre jakosciowo ostre zdjecia, tryb makro generuje ostre zdjecia z ladnym bokehem, moze tylko na cyfre byc ci za waski kat widzenia obiektywu, bo to dla APSC nie 35mm ale 1,5x wiecej, wiec nie wszytsko z boku zobaczysz. Niemniej niezle zastepuje malo-udanego i calkowicie plastikwoego kita, a poeniaaz jest stosunkowo niedrogi w zakupie ok.250-350zl), uwazam osobiscie ze warto go miec w swoej szklarni. Oczywiscie sa duzo lepsze i bardziej opisane obiektywy, ale on nie jest zly, szczegolnie ten metalowy. Ja uzywalem jednak ten z II-giej generacji, i on tez nie byl zly, ale dla mnie dobry, mam z niego sporo zdjec kwiatow w trybie makro, moze kiedys ci je podesle na maila. Czesc! -Kuba17