Podziel się wrażeniami!
Witam ,
rozglądam się za jakimś obiektywem tele,
znalazłem sigme Sigma AF 28-300mm F/3.5-6.3 D Asferyczny
"STAN TECHNICZNY: Obiektyw w pełni sprawny mechanicznie. Optyka czysta, przednia soczewka ma prawdopodobnie wadę fabryczną - przy brzegu na ok 1/3 obwodu pod kątem widoczne jakby zamglenie, wygląda na jakiś problem z wewnętrzną powłoką. Wada ta nie ma zauważalnego wpływu na jakość zdjęć. Zoom chodzi płynnie i posiada zabezpieczenie przed przypadkowym rozsunięciem (przełącznik zoom lock - tzw. blokada transportowa). Mechanika przysłony sucha, działa doskonale. Obiektyw sprzedaję z pokrywą tylną."
i zastanawiam się czy martwić się taką adnotacją czy nie i ile warto za taki obiektyw dać ( obiektyw używany, nie objety gwarancją) plusem jest fakt, że to osoba z mojego miasta więc możliwość zrobienia kilku zdjęć raczej będzie)
mam jeszcze jedno pytanie, dotyczy między innymi tej aukcji: aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.
jak wypada porownanie obu obiektywów miedzy sobą +jak wypadają na tle sony sal 55-200
sony niby zakres mniejszy więc jakość powinna być lepsza, ale cenowo tamte chyba wyżej stoją?
a może coś innego ?
nie znam tej sigmy, ale znam 55-200 i polecam Ci właśnie ten obiektyw
a ja znam ten obiektyw z linku (TAMRON 28-300 F/3.5-6.3) i mialem okazje nim pofocic-szczerze polecam jak za te cene