anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Lampa Metz 58 czy Sony HVL-F58 ?

krzysztofbudych
Początkujący

Lampa Metz 58 czy Sony HVL-F58 ?

Witam. Zwracam się do was z pytaniem który zakup jest korzystniejszy. I który daje lepsze możliwości jak i efekt końcowy zdjęcia z wykorzystaniem lampy.

12 ODPOW. 12
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

ja sobie cenię hvl58.
system QuickShiftBounce (jej specjalne obracanie) jest kapitalne i nie wyobrażam sobie teraz używać na co dzień lampy, która się tak nie obraca :nauseated_face:

Początkujący

Ja Ci polecam Sony HVL-F58. Systemowa lampa zawsze będzie lepsza od nie systemowej. Ale poczekaj jeszcze na wypowiedzi bardziej doświadczonych użytkowników.

EDIT:

Kris - wyprzedziłeś mnie :)

profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

W cenie tego metza 58 masz systemową Sony HVL-F58 :thumbsup:
QuickShiftBounce wygląda i działa tak: LINK

krzysztofbudych
Początkujący

wielkie dzięki za swoje opinie :thumbsup: w takim razie pędzę do sklepu na zakupy. . .

profile.country.PL.title
Arturro10
Użytkownik

Witam, tak trochę poza tematem, ale może kiedyś nabędę taką lampę ;) Ile waży HVL-F58, bo posiadam HVL-42AM i jest już spora ale jak patrzę na półkę wyższą to tamta lampa jest OGROMNA :o

Pozdrawiam ;)

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

440g + aku

Arturro10
Użytkownik

to tylko trochę cięższa niż 42AM bo ona waży 340g + aku, ale napewno gabarytowo jest sporo większa, i przypuszczam że na początku nie jest łatwo poruszać się z takim zestawem a szczególnie wtedy gdy założysz dyfuzor :c3

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

ja tam nie zauważyłem problemów po przejściu :D
owszem jak teraz widzę hvl42 to wydaje się być maleństwem :thumbsup:
nie mniej jednak hvl58+lightsphere+700tka+grip+szkiełko to całkiem dobrze wyważony zestaw :nauseated_face:

SZFENDAK
Poszukiwacz

Arturro10 napisał(a):

Witam, tak trochę poza tematem, ale może kiedyś nabędę taką lampę ;) Ile waży HVL-F58, bo posiadam HVL-42AM i jest już spora ale jak patrzę na półkę wyższą to tamta lampa jest OGROMNA :o

w swoich zbiorach mam lampkę której sama szybka-soczewka jest dokładnie 3x większa od tej która jest w HVL 58 :smileymrgreen:
a A700 wygląda przy niej jak kompakcik