Podziel się wrażeniami!
Witam. Zwracam się do was z pytaniem który zakup jest korzystniejszy. I który daje lepsze możliwości jak i efekt końcowy zdjęcia z wykorzystaniem lampy.
ja sobie cenię hvl58.
system QuickShiftBounce (jej specjalne obracanie) jest kapitalne i nie wyobrażam sobie teraz używać na co dzień lampy, która się tak nie obraca
Ja Ci polecam Sony HVL-F58. Systemowa lampa zawsze będzie lepsza od nie systemowej. Ale poczekaj jeszcze na wypowiedzi bardziej doświadczonych użytkowników.
EDIT:
Kris - wyprzedziłeś mnie
W cenie tego metza 58 masz systemową Sony HVL-F58
QuickShiftBounce wygląda i działa tak: LINK
wielkie dzięki za swoje opinie w takim razie pędzę do sklepu na zakupy. . .
Witam, tak trochę poza tematem, ale może kiedyś nabędę taką lampę Ile waży HVL-F58, bo posiadam HVL-42AM i jest już spora ale jak patrzę na półkę wyższą to tamta lampa jest OGROMNA
Pozdrawiam
440g + aku
to tylko trochę cięższa niż 42AM bo ona waży 340g + aku, ale napewno gabarytowo jest sporo większa, i przypuszczam że na początku nie jest łatwo poruszać się z takim zestawem a szczególnie wtedy gdy założysz dyfuzor
ja tam nie zauważyłem problemów po przejściu
owszem jak teraz widzę hvl42 to wydaje się być maleństwem
nie mniej jednak hvl58+lightsphere+700tka+grip+szkiełko to całkiem dobrze wyważony zestaw
Arturro10 napisał(a):
Witam, tak trochę poza tematem, ale może kiedyś nabędę taką lampę Ile waży HVL-F58, bo posiadam HVL-42AM i jest już spora ale jak patrzę na półkę wyższą to tamta lampa jest OGROMNA